ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παυλόπουλος: Συνομιλία με πρόεδρο Βουλγαρίας για διμερή θέματα

Παυλόπουλος: Συνομιλία με πρόεδρο Βουλγαρίας για διμερή θέματα

Τα συγχαρητήρια για την εκλογή του και την ανάληψη των καθηκόντων του, έδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο ομόλογός του της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, Ρόσεν Πλεβλένιεφ, ο οποίος του τηλεφώνησε σήμερα, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Όπως σημειώνεται στη ανακοίνωση, η συνομιλία των δύο Προέδρων κάλυψε ευρύ φάσμα των διμερών σχέσεων και διεξήχθη σε ιδιαίτερα φιλικό και θερμό τόνο.

Κατά τη διάρκειά της ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας, αναφέρεται στην ανακοίνωση, «επωφελήθηκε της ευκαιρίας προκειμένου να μεταφέρει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την ευαισθησία της βουλγαρικής πλευράς από τις επιπτώσεις της εφαρμογής των διατάξεων του Ν.4321/2015, περί μη εκπιπτουσών δαπανών για ελληνικές επιχειρήσεις που συναλλάσσονται με χώρες υπό προνομιακό καθεστώς, ευαισθησία που είχε ήδη η κυπριακή πλευρά κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Κύπρο».

Ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε στον συνομιλητή του, ότι η Ελληνική Κυβέρνηση εξετάζει την δυνατότητα τροποποίησης του σχετικού νομοθετικού πλαισίου, κατά τρόπον έτσι ώστε να μην θίγονται οι ενδοκοινοτικές συναλλαγές στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καταλήγει η ανακοίνωση του Προεδρικού Μεγάρου.

Σχετικές ειδήσεις