ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φλαμπουράρης: Δεν θα υπάρξει καμία αύξηση στον ΦΠΑ

Φλαμπουράρης: Δεν θα υπάρξει καμία αύξηση στον ΦΠΑ

Σίγουρος για τη συμφωνία στο Eurogroup της 24ης Απριλίου εμφανίστηκε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA.

«Θα τα δώσουν τα λεφτά» απάντησε μετ' επιτάσεως ο κ. Φλαμπουράρης ερωτηθείς για τις πιέσεις που ασκούν οι ευρωπαίοι εταίροι στην Ελλάδα. Τονίζοντας ότι «εγώ δεν νοιώθω τις πιέσεις», ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι «θα τα δώσουν τα λεφτά, είμαι 100% σίγουρος. Δεν τους συμφέρει να μη τα δώσουν. Δεν θα διαλύσουν το ευρώ για έναν ΦΠΑ στη Μύκονο και τη Σαντορίνη. Γελάει ο κόσμος με αυτά τα πράγματα. Θα υπάρξει συμφωνία στις 24 Απριλίου».

Παράλληλα, ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι «δεν υπάρχουν σκέψεις για έκτακτη εισφορά στα μεγάλα εισοδήματα», υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι από ένα τέτοιο μέτρο θα μπορούσε να έρθει στα κρατικά ταμεία το ποσό των 1,5 δισ. ευρώ.

Αναφερόμενος στο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα και τη συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο κ. Φλαμπουράρης σημείωσε ότι «κερδίσαμε 3-4 πράγματα και πάνω από όλα καταστήσαμε περήφανο το λαό μας που παρά τις ευρωπαϊκές πιέσεις πήγαμε στη Ρωσία και είχαμε καθαρές θέσεις και τοποθετήσεις».

Πρόσθεσε δε, ότι «είμαστε στην ΕΕ, παραμένουμε στην ευρωζώνη και έχουμε υποχρεώσεις απέναντί στους εταίρους μας, όπως υποχρεώσεις έχουν και αυτοί όμως απέναντι στην Ελλάδα».

Ο κ. Φλαμπουράρης επανέλαβε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν έθεσε θέμα δανείου στον Ρώσο Πρόεδρο, υπογραμμίζοντας ότι «ο αγωγός φυσικού αερίου είναι ένα τεράστιο θέμα. Γινόμαστε ένα ισχυρό κέντρο της Ευρώπης στον τομέα της ενέργειας και του φυσικού αερίου», επισημαίνοντας ότι η χώρα θα έχει σημαντικά οικονομικά οφέλη από τη συμφωνία αυτή.

Αναφορικά με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, ο κ. Φλαμπουράρης σημείωσε ότι «ορθά έπραξε ο κ. Πανούσης από την αρχή. Βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα», ενώ αναφέρθηκε και στην πολιτική που εφάρμοσε η κυβέρνηση απέναντι στους αντιεξουσιαστές, τονίζοντας πως εφαρμόστηκε μία πολιτική και μία διαφορετική προσέγγιση στο θέμα των καταλήψεων, «η οποία δεν πέτυχε». Υποστήριξε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να υπάρξει σταδιακή αποκλιμάκωση των φαινομένων, που δεν είναι πρωτόγνωρα στην ελληνική κοινωνία, μέχρι να εξαλειφθούν τελείως.

«Ο κ. Πανούσης ξέρει τι πρέπει να κάνει. Υπάρχει πολιτική βούληση και στρατηγική για να μειωθούν τα φαινόμενα αυτά» πρόσθεσε ο υπουργός Επικρατείας.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου και τη θύελλα αντιδράσεων για την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού, ο κ. Φλαμπουράρης σημείωσε ότι οι συνθήκες κράτησης για έναν άνθρωπο με πάνω από 80% αναπηρία είναι τέτοιες που οδήγησαν στην τύφλωσή του. «Αν οι συνθήκες κράτησης ήταν καλές, δεν θα έλεγα να αποφυλακιστεί ο Ξηρός» πρόσθεσε.

Σχετικές ειδήσεις