ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Φώφη, ο Λαλιώτης και το ΠΑΣΟΚ του… μέλλοντος

Η Φώφη, ο Λαλιώτης και το ΠΑΣΟΚ του… μέλλοντος

Με εργώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι διεργασίες και το παρασκήνιο στο ΠΑΣΟΚ, ενόψει της εκλογής του νέου αρχηγού του Κινήματος, με καθολική ψηφοφορία απ΄τη βάση, στις 7 Ιουνίου.

ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ… ΚΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΡΣΑ ΤΗΣ ΔΙΑΔΟΧΗΣ – ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα, αυτή τη στιγμή οι υποψήφιοι για τη διαδοχή του Β. Βενιζέλου είναι οι Οδ. Κωνσταντινόπουλος, Θ. Χειμωνάς (το έχουν ανακοινώσει), καθώς και η Φώφη Γεννηματά και Α. Λοβέρδος, οι οποίοι δεν το έχουν μεν ανακοινώσει επίσημα, αλλά ανεπίσημα προετοιμάζονται, δημιουργούν μηχανισμούς και θεωρείται βέβαιο πως είναι εν δυνάμει δελφίνοι και μάλιστα με περισσότερες πιθανότητες σε σύγκριση με τους δύο πρώτους.

Ωστόσο αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν, πως μάλλον ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος σκέφτεται να αποσύρει την υποψηφιότητά του, επειδή διαπιστώνει ότι το βενιζελικό στρατόπεδο, στο οποίο έχει επενδύσει, δεν τον στηρίζει τουλάχιστον στο βαθμό που θα ήθελε.

Αυτό που στην πραγματικότητα συμβαίνει είναι ότι ο Βενιζέλος δεν θέλει να τον διαδεχτεί η Φώφη, η οποία συγκεντρώνει και τις περισσότερες πιθανότητες.

Αλλά «δεν του βγαίνουν» ούτε ο Κωνσταντινόπουλος, ούτε κι ο Α. Λοβέρδος, ο οποίος δεν έχει σοβαρή επιρροή στην όποια βάση του ΠΑΣΟΚ έχει, εν πάση περιπτώσει, απομείνει…

Έτσι βρίσκεται σε κρίση στρατηγικής, τόσο ο ίδιος, όσο κι ο φίλος του Λοβέρδος, ο οποίος θα μπορούσε να συσπειρώσει τη βενιζελική βάση, αλλά δεν το επιτυγχάνει. Διότι ο Κωνσταντινόπουλος μάλλον σαν «λαγός» του βενιζελικού μπλοκ βγήκε… κι από ότι φαίνεται ούτε αυτός διαθέτει μεγάλες ελπίδες.

Έτσι ο Α. Λοβέρδος βλέπει για άλλη μια φορά «τα τρένα να περνούν» (το ίδιο έπαθε κι όταν θέλησε να είναι αντίπαλος του Βενιζέλου, μετά την… εκπαραθύρωση του ΓΑΠ…) και προσανατολίζεται να μην είναι τελικά υποψήφιος!

Όπως μας τονίζουν έγκυρες πηγές απ’ το ΠΑΣΟΚ, αυτές οι εξελίξεις ερμηνεύουν και την εμφανή έλλειψη ψυχραιμίας που τον διακρίνει την τελευταία περίοδο και η οποία τον έχει οδηγήσει σε μια σειρά πρωτοβουλιών που αγγίζουν τα όρια του κλαυσίγελου.

Όπως είναι τώρα διαμορφωμένοι οι συσχετισμοί, η Φώφη Γεννηματά συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να διαδεχτεί τον Βενιζέλο, πολύ περισσότερο που η εκλογή του διαδόχου του θα γίνει απ’ τη βάση, αν και ο ίδιος προσπάθησε να το αποτρέψει.

Έχει την –συγκριτικά- μεγαλύτερη απήχηση, το όνομά της συνεχίζει να συγκινεί κι επιπλέον το γεγονός ότι έχει περάσει η εικόνα πως ο Βενιζέλος δεν τη θέλει, αντικειμενικά τη βοηθά!

Μάλιστα έγκυρες πληροφορίες μας αναφέρουν, ότι ατύπως επικεφαλής του στρατηγείου που στηρίζει την υποψηφιότητά της έχει τεθεί ο Κ. Λαλιώτης, ο οποίος διαθέτει πλουσιότατη σχετική εμπειρία.

Ήδη έχουν συγκροτηθεί πυρήνες στήριξης της υποψηφιότητάς της πανελλαδικά, επίσης πολλά μεσαία κι ανώτερα στελέχη έχουν στελεχώσει τον μηχανισμό της, ενώ μεθοδικά δουλεύει και με την –εναπομείνασα…- βάση του ΠΑΣΟΚ.

Ενώ μάλλον σαν ανέκδοτο μοιάζει η πληροφορία, ότι γνωστά βενιζελικά στελέχη, όπως η Αφροδίτη αλ Σάλεχ εισηγούνται στον Βενιζέλο να αλλάξει τελικά γνώμη και… να παραμείνει στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ενώ άλλα στελέχη του εισηγούνται να στηρίξει κάποιον νεότερο, ως αντίπαλο δέος στη Φώφη, όπως για παράδειγμα τον Κυρ. Πιερρακάκη ή το νυν γραμματέα Ν. Ανδρουλάκη, ο οποίος έχει την εύνοια του Κ. Σκανδαλίδη.

Να σημειώσουμε ότι ο Σκανδαλίδης δεν θα έβλεπε με «κακό μάτι» το σενάριο να είναι «μεταβατικός» διάδοχος του Βενιζέλου. Αν πάντως τα πράγματα εξελιχθούν όπως έχουν αποφασίσει τα όργανα, είναι πιθανό κι αυτός στο τέλος να στηρίξει Φώφη…

Σχετικές ειδήσεις