ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σακελλαρίδης: Καλλιεργούν κλίμα γενικευμένης τρομοϋστερίας

Σακελλαρίδης: Καλλιεργούν κλίμα γενικευμένης τρομοϋστερίας

Για καλλιέργεια κλίματος τρομοϋστερίας κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, επισημαίνοντας ότι «τόσο η τηλεοπτική πραγματικότητα, όσο και η ακροδεξιά ρητορεία του κ. Σαμαρά, βρίσκονται σε απόλυτη διάσταση με την αντικειμενική πραγματικότητα», ωστόσο η κυβέρνηση «δεν πρόκειται να υποκύψει στα ακροδεξιά κελεύσματα».

Ο κ. Σακελλαρίδης σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «εδώ και μέρες καλλιεργείται ένα κλίμα γενικευμένης τρομοϋστερίας, παρουσιάζοντας τη δημοκρατία σε «κατάσταση πολιορκίας και μεγεθύνοντας περιθωριακά γεγονότα».

Προσθέτει, δε, ότι «δεν αρκούν ούτε τα "πλάνα-κονσέρβα" από τα επεισόδια της Μ. Τρίτης που προβάλλονταν καθ΄ όλη την πασχαλινή περίοδο, ούτε και οι ανακοινώσεις της αντιπολίτευσης για να πείσουν τον κόσμο ότι περιθωριακές πράξεις βίας καθορίζουν τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας».

Άλλωστε, τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «στην ίδια χώρα ζούμε όλοι και όλες και γνωρίζουμε ότι στο παρελθόν έχουν σημειωθεί πολύ μεγαλύτερες εντάσεις που δεν έλαβαν παρόμοια δημοσιότητα».

Σε κάθε περίπτωση, υπογραμμίζει ο κ. Σακελλαρίδης, «η κυβέρνηση θα διασφαλίσει το κράτος δικαίου και τις δημοκρατικές αξίες, τόσο στο Πανεπιστήμιο όσο και στην υπόλοιπη κοινωνία».
Και καταλήγει: «Δεν πρόκειται, όμως, να υποκύψει στα ακροδεξιά κελεύσματα και στην ατζέντα του “φόβου” και της “ανασφάλειας” την οποία κάποιοι προσπαθούν να καλλιεργήσουν».

Σχετικές ειδήσεις