ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαδημούλης: Η συμφωνία τον Απρίλιο σκαλοπάτι για την ουσιαστική συζήτηση

Παπαδημούλης: Η συμφωνία τον Απρίλιο σκαλοπάτι για την ουσιαστική συζήτηση

Η συμφωνία μέσα στον Απρίλιο, στο Εurogroup είναι «σκαλοπάτι», είναι προϋπόθεση για να εντατικοποιηθεί η συζήτηση για τα μεγάλα θέματα που θα συζητηθούν αμέσως μετά, σχολίασε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους εταίρους.

Μιλώντας στον Real Fm 97,8 είπε ότι στόχος είναι ένα νέο μεσοπρόθεσμο σχέδιο ανάπτυξης και ανασυγκρότησης γεμάτο μεταρρυθμίσεις, το οποίο θα βγάλει, όμως, την Ελλάδα στο ξέφωτο, με ανάπτυξη.

Ο κ. Παπαδημούλης συνέχισε ότι δεν είναι μόνο η «Ελλάδα που θα δεχθεί πιέσεις, είναι και το γήπεδο όπου η Ελλάδα θα θέσει τα μεγάλα θέματα της απομείωσης του χρέους, των ρεαλιστικών πρωτογενών πλεονασμάτων. Να βγάλουμε δηλαδή τη θηλιά που μας έχουν φορέσει 5 χρόνια Μνημόνιο».

Θα αναζητηθεί μία συμφωνία κοινής αποδοχής, συνέχισε ο Δημ. Παπαδημούλης λέγοντας ότι είναι ολοφάνερο πως η Ελλάδα δεν θα είναι έτοιμη να βγει στις αγορές να δανειστεί και μετά τον Ιούνιο.

Σχετικές ειδήσεις