ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούτσης: Κακή ημέρα για την ανθρωπότητα η χθεσινή

Βούτσης: Κακή ημέρα για την ανθρωπότητα η χθεσινή

Κλειστούς ξενώνες για τη στέγαση περίπου 2500 ατόμων αναζητά η κυβέρνηση εξαιτίας των αυξημένων μεταναστευτικών ροών.

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» οι κλειστοί χώροι αναζητούνται ανά την επικράτεια. Ο κ. Βούτσης αναγνώρισε, ωστόσο ότι υπάρχει ανεπάρκεια σε υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό (σε γιατρούς, αστυνομικούς και λιμενικούς), που σε συνδυασμό με τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα της χώρας, δυσχεραίνουν την όλη προσπάθεια.

Αναφερόμενος στην τραγωδία της Λαμπεντούζα, ο Ν. Βούτσης έκανε λόγο για «κακή ημέρα για την ανθρωπότητα».

Στην ίδια συνέντευξη κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι τα δύο πρώτα χρόνια ανέχθηκε τη Χρυσή Αυγή που στοχοποιούσε και χρησιμοποιούσε τους μετανάστες ως εξιλαστήρια θύματα, ενώ ταυτόχρονα διαστρέβλωνε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό. «Αυτά που λένε περί “ανοιχτών συνόρων” είναι ψευδή. Τα σύνορα τα άνοιξαν οι άλλοι με την κρίση για να φύγουν 200.000 επιστήμονες στο εξωτερικό», σημείωσε.

Τόνισε, δε, ότι θέση της κυβέρνησης είναι να αναλάβουν και οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδίως του Βορρά, το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί σε σχέση με την οικονομική και κοινωνική κατάστασή τους.

Σχετικές ειδήσεις