ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Καταγγελίες για κύκλωμα με «μαϊμού» ελεγκτές του ΣΔΟΕ

Χανιά: Καταγγελίες για κύκλωμα με «μαϊμού» ελεγκτές του ΣΔΟΕ

Καταγγελίες εδώ και περίπου ένα χρόνο έχουν κάνει επιχειρηματίες των Χανίων για άτομα που εμφανίζονται ως ελεγκτές του ΣΔΟΕ στις επιχειρήσεις.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι καταγγελίες αυτές για τη δράση των απατεώνων έχουν αυξηθεί.

Η υπόθεση εξετάζεται με ιδιαίτερη διακριτικότητα, καθώς οι επιχειρηματίες που εξαπατήθηκαν δεν θέλουν να δοθεί δημοσιότητα στο θέμα. Έτσι το θέμα πήραν πάνω τους οι θεσμικοί φορείς που το έδωσαν στην δημοσιότητα προκειμένου να μην υπάρξουν άλλα θύματα.

Σε ανακοίνωσή της η Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Χανίων αναφέρει πως «μετά από ενημέρωση που είχε από τον κύριο Σταυρουλάκη Κώστα, Πρόεδρο του Συλλόγου Λογιστών – Φοροτεχνικών Ν. Χανίων, σχετικά με τα κρούσματα εξαπάτησης από δήθεν κλιμάκιο του Σ.Δ.Ο.Ε στην Κρήτη και ιδιαίτερα στο Νομό Χανίων εφιστά την προσοχή των επιχειρηματιών-επαγγελματιών ώστε να μην πέσουν θύματα εξαπάτησης από επιτήδεια άτομα που ουδεμία σχέση έχουν με Σ.Δ.Ο.Ε».

Οι επιχειρηματίες όπως ανέφερε η κυρία Μπαχουντάκη Ιωάννα, Πρόεδρος του Συλλόγου Εφοριακών Υπαλλήλων Χανίων-Ρεθύμνου, «θα πρέπει να ζητούν πιστοποίηση εάν αυτοί που εμφανίζονται ως κλιμάκιο του Σ.Δ.Ο.Ε είναι μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου ή του Δικηγορικού Συλλόγου».

Όπως επισημαίνει ο κύριος Σταυρουλάκης «πριν ξεκινήσει ο έλεγχος ο επιχειρηματίας θα πρέπει να ζητά την ειδική ταυτότητα του ελεγκτή και την εντολή ελέγχου που υπάρχει για την επιχείρηση του.

Καλούμε τους επιχειρηματίες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μας αναφέρουν οποιοδήποτε περιστατικό πέσει στην αντίληψή τους».

Πηγή: flashnews.gr

Σχετικές ειδήσεις