ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Να μας ενημερώσει ο Τσίπρας ποια είναι η διαπραγμάτευση που έχει κάνει

ΝΔ: Να μας ενημερώσει ο Τσίπρας ποια είναι η διαπραγμάτευση που έχει κάνει

Τα πυρά του στην κυβέρνηση και στο πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα έστρεψε για άλλη μια φορά ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης.

«Η διαπραγμάτευση έχει πάει πλέον και στο ζήτημα των κυρίων συντάξεων. Εμείς είχαμε βάλει τις κόκκινες γραμμές με το mail Χαρδούβελη. Είχαμε πει για τις επικουρικές, για τη ρήτρα του μηδενικού ελλείμματος "ναι" αλλά σε καμία περίπτωση δεν είχαμε μιλήσει για κύριες συντάξεις και βεβαίως, δεν το συζητάμε, για τους μισθούς» δήλωσε o κ. Καραγκούνης.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, μιλώντας στον Real fm, διερωτήθη εάν «όσο περνά ο χρόνος βρισκόμαστε σε καλύτερη διαπραγματευτική θέση». «Διότι αν μπαίνει τώρα στο τραπέζι το ζήτημα των κυρίων συντάξεων, φερ' ειπείν, τότε όσο πιεζόμαστε και όσο περνά ο καιρός θα πιεζόμαστε για πολύ χειρότερα πράγματα. Και σίγουρα εφόσον το κενό, το δημοσιονομικό κενό, ανεβαίνει, τα μέτρα θα είναι 10 και 20 φορές χειρότερα από το mail Χαρδούβελη» πρόσθεσε.

Αναφέρθηκε και στο θέμα της εθνικής συνεννόησης τονίζοντας: «Κανένας δεν θα είχε καμία αντίρρηση, αλλά να υπάρχει ένας κοινός τόπος. Το ζήτημα είναι ποια είναι η διαπραγμάτευση. Να μας ενημερώσει ο κ. Τσίπρας ποια είναι η διαπραγμάτευση που έχει κάνει; Τι έχει αλλάξει το τελευταίο διάστημα;».

Σε ερώτηση εάν ο κ. Σαμαράς έχει ζητήσει ενημέρωση, απάντησε: «Αυτό που πρέπει να γίνει είναι ο κ. Τσίπρας να αναλάβει μία πρωτοβουλία στη Βουλή, να μας ενημερώσει για το πώς πάει η διαπραγμάτευση... Αλλά εδώ έχουμε μία αδιέξοδη πολιτική της κυβέρνησης, η οποία εκπορεύεται από τα ψέματα που έχει πει πριν από τις εκλογές και δεν μπορεί να υλοποιήσει».

Σχετικές ειδήσεις