Βουλή: «Προκλητική και απαράδεκτη η συμπεριφορά του Λαγού στην Κανέλλη»

Newsroom Newsroom

Βουλή: «Προκλητική και απαράδεκτη η συμπεριφορά του Λαγού στην Κανέλλη»

Κείμενο πολιτικής καταδίκης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού, εξέδωσε η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, η οποία εξέτασε τα γεγονότα στο επεισόδιο φραστικής επίθεσης του κ. Λαγού εναντίον της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη, την περασμένη Πέμπτη, έξω από αίθουσα του Κοινοβουλίου όπου συνεδρίαζε η Επιτροπή Σωφρονιστικού Συστήματος.

Ο Γιάννης Λαγός απευθυνόμενος προς την κα Κανέλλη της είπε: «σε είδα (σ.σ. στη δίκη της ΧΑ). Να δω πώς θα φύγεις», γεγονός που κατήγγειλε αμέσως η βουλευτής του ΚΚΕ στη συνεδρίαση της Επιτροπής.

Την ώρα μάλιστα που διαδραματίζονταν το επεισόδιο, ο θόρυβος υπήρξε τόσο έντονος, που ακούστηκε εντός της αίθουσας κι έτσι βγήκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κ.κ. Μανιός και Σμίας για να συμπαρασταθούν στην κα Κανέλλη.

Και οι δύο βουλευτές κατέθεσαν σήμερα για το περιστατικό στην Επιτροπή Δεοντολογίας, επιβεβαιώνοντας την καταγγελία της κας Κανέλλη.

Μετά τη συνεδρίαση, η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας εξέδωσε κείμενο πολιτικής καταδίκης με το οποίο «καταδικάζει την προκλητική και απαράδεκτη συμπεριφορά του υπόδικου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού και των απειλών που εκτόξευσε κατά της βουλευτού Λιάνας Κανέλλη».

Παρόντες ήταν οι βουλευτές Δέσποινα Χαραλαμπίδου, η οποία είναι και η πρόεδρος της Επιτροπής, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Όλγα Γεροβασίλη (ΣΥΡΙΖΑ), Κωνσταντίνος Τασούλας (ΝΔ), Δέσποινα Σβερώνη - Χονδονάσιου (ΧΑ), Σπύρος Λυκούδης (Ποτάμι), Γιώργος Λαμπρούλης (ΚΚΕ) και Εύη Χριστοφιλοπούλου (ΠΑΣΟΚ). Ο Δημήτρης Μαυραγάνης από τους ΑΝΕΛ, απουσίαζε.

Την απόφαση ψήφισαν οι εκπρόσωποι όλων των κομμάτων, πλην της ΧΑ.
Η Όλγα Γεροβασίλη κατέθεσε πρόταση να ληφθούν πειθαρχικά μέτρα εναντίον του βουλευτή της ΧΑ, πρόταση η οποία υπερψηφίστηκε και από την κα Χαραλαμπίδη και τον κ. Κριτσωτάκη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved