Στην τελική ευθεία για τη συμφωνία

Newsbomb

Πυρετώδεις διαπραγματεύσεις προκειμένου να κλείσει η συμφωνία εντός των επόμενων ημερών από την ελληνική κυβέρνηση.

Οι διαπραγματεύσεις εισέρχονται στην τελική τους φάση και στόχος της Αθήνας είναι η επίτευξη μιας συμφωνίας η οποία θα βάζει φρένο στην ύφεση που εδώ και πέντε χρόνια μαστίζει την ελληνική κοινωνία.

Άμεσος στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι «κλείσει» η συμφωνία με τους εταίρους, ενόψει της Συνόδου Κορυφής στις 21 και 22 Μαΐου, ή ενδεχομένως σε ένα έκτακτο Eurogroup στις 25 Μαΐου, πριν δηλαδή τις χρηματοδοτικές υποχρεώσεις του Ιουνίου.

Για το λόγο αυτό ήδη ο Αλ. Τσίπρας έδωσε κατευθύνσεις στους εμπλεκόμενους με τη διαπραγμάτευση, στους συμμετέχοντες δηλαδή στα κλιμάκια του Brussels Group, να επιταχύνουν τις απαιτούμενες ενέργειες.

Ο βασικός στόχος είναι να υπάρξει στη Ρίγα μια κατ' αρχάς συμφωνία σε όλα τα σημεία εκτός ασφαλιστικού και εργασιακού, όπου υπάρχουν ακόμα διαφορές μεταξύ των δυο πλευρών.

Χθες (17/05/2015) ο πρωθυπουργός είχε νέα σύσκεψη στο Μαξίμου με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδη Τσακαλώτο, ενώ το απόγευμα πέρασαν το κατώφλι του κυβερνητικού Μεγάρου η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο κ. Παπαδημούλης, αμέσως μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, δήλωσε πως η όποια συμφωνία «θα στηριχτεί και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από την Κ.Ο. μας και εκτιμώ και από τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού».

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved