ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βίτσας: Υπάρχουν ζητήματα στα οποία δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω

Βίτσας: Υπάρχουν ζητήματα στα οποία δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω

Για την απόφαση που ελήφθη στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Βίτσας τονίζοντας ότι η κυβέρνηση επιδιώκει ολοκληρωμένη συμφωνία που θα περιλαμβάνει την αναδιάρθρωση του χρέους.

"Πήραμε μια πολύ σαφή απόφαση, η απόφαση έχει τα εξής χαρακτηριστικά, πρώτο ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει και υποστηρίζει την προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση μέσα στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης και μάλιστα στη βάση των γραμμών που έβαλε με την εισήγησή του ο πρόεδρος της ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργός της χώρας ότι υπάρχουν ζητήματα στα οποία δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω όχι μόνο με την έννοια ότι είναι στο πρόγραμμά μας, όχι μόνο με την έννοια ότι είναι άδικα αλλά και με την έννοια ότι από την άποψη της οικονομίας και της κοινωνίας θα έλεγε κανείς ότι δεν είναι αποτελεσματικά. Δηλαδή ορισμένα πράγματα που μας ζητούν και αφορούν το ασφαλιστικό, τα εργασιακά κτλ", επισήμανε μιλώντας στην "Κοινωνία Ώρα MEGA".

Για το δεύτερο σημείο πρόσθεσε ότι επιθυμία της κυβέρνησης είναι να πάει "σε μια ολοκληρωμένη συμφωνία όπου να ισχύουν οι ίδιοι όροι και οι προϋποθέσεις και για το μεσοδιάστημα και για την τελική συμφωνία για την αναδιάρθρωση του χρέους".

Δηλαδή, σημείωσε, "δεν είναι το θέμα να κάνουμε μια συμφωνία μέχρι τις 5 Ιουνίου και να πάρεις μερικά χρήματα να τα δώσεις έξω και μετά όταν θα έρθει η ιστορία με τα 7,5 δισ. των δυο ομολόγων της ΕΚΤ να ξαναξεκινήσεις τη συζήτηση".

"Το τρίτο που επανεπιβεβαιώσαμε είναι ότι δεν είναι δυνατό να πληρώσουμε έχοντας ως κίνδυνο τους μισθούς και τις συντάξεις που οφείλει το κράτος στους μισθωτούς και στους συνταξιούχους που έχει", είπε ο κ. Βίτσας.

Αυτή είναι είπε η "ολοκληρωμένη πρόταση που την ξέρει και η διαπραγματευτική μας ομάδα στις Βρυξέλλες και επιθυμούμε πάνω σε αυτή την πρόταση να υπάρξει μια οριστική -όσο μπορεί οριστικά να είναι τα πράγματα στη ζωή- λύση".