ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κανένας εκπρόσωπος της ΕΚΤ στη συνάντηση Τσίπρα με Γιούνκερ – Μυστήριο η παρουσία Ντάισελμπλουμ

Κανένας εκπρόσωπος της ΕΚΤ στη συνάντηση Τσίπρα με Γιούνκερ – Μυστήριο η παρουσία Ντάισελμπλουμ

Κανένας εκπρόσωπός της δεν θα συμμετάσχει στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Τετάρτης (3/6) στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με πηγή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η ίδια πηγή της ΕΚΤ, σημείωσε άλλωστε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι ο Μάριο Ντράγκι, ερωτηθείς σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Φρανκφούρτη, αν θα παραστεί στη συνάντηση Τσίπρα-Γιούνκερ, απάντησε αρνητικά…

Υπενθυμίζεται ότι πηγές της Ευρωζώνης ανέφεραν νωρίτερα ότι ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, καθώς επίσης εκπρόσωποι της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, θα είναι παρόντες στη συνάντηση που θα έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της Επιτροπής.

Όσον αφορά, δε, στον επικεφαλής του Eurogroup, πρώτο το Bloomberg μετέδωσε ότι θα δώσει το «παρών» στο κρίσιμο ραντεβού, ωστόσο το Μέγαρο Μαξίμου διεμήνυσε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Τότε, ο γνωστός και μη εξαιρετέος δημοσιογράφος Peter Spiegel των Financial Times έσπευσε να παρουσιάσει τη δική του εκδοχή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του λοιπόν, ο κ. Γιούνκερ φέρεται να κάλεσε τον Ντάισελμπλουμ στη συνάντηση, κάτι με το οποίο ωστόσο διαφώνησε ο Αλέξης Τσίπρας…

Σχετικές ειδήσεις