ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητρόπουλος: Το σενάριο των εκλογών απομακρύνεται

Μητρόπουλος: Το σενάριο των εκλογών απομακρύνεται

«Είχαν την αίσθηση ότι δεν διαπραγματευόμαστε μέχρι τώρα» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος αναφερόμενος στο πακέτο μέτρων που προτείνουν οι θεσμοί και συμπλήρωσε ότι «είναι σαν κείμενο λήξης πολέμου».

«Είχαν το θράσος οι δανειστές να προβάλουν αυτό το κείμενο. Δεν φαίνονται οι δανειστές να θέλουν να κάνουν πίσω» είπε αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις. Όσο αφορά στη χθεσινή «ανταλλαγή» δηλώσεων μεταξύ Γιούνκερ – Μαξίμου, έκανε λόγο για «θράσος να ειρωνεύονται».

Σχετικά με την πρόταση της ελληνικής πλευράς, σημείωσε στο Πρωινό ΑΝΤ1 ότι «είναι πολύ μακριά από τις δικές μας δεσμεύσεις».

Ωστόσο, ο κ.Μητρόπουλος τάχθηκε κατά της ρήξης, αφού όπως είπε «δεν μπορούμε και πολιτικά να τη διαχειριστούμε, αφού δεν τα καταφέραμε να κάνουμε διαπραγμάτευση».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εκλογών, απάντησε ότι «το σενάριο απομακρύνεται» και συμπλήρωσε ότι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να πάει σε εκλογές «με το ‘μέιλ Τσακαλώτου’, που είναι πολύ μακριά από τις θέσεις μας».

Απαντώντας στο να μπορεί να περάσει από τη Βουλή το πακέτο μέτρων που προτείνει στους θεσμούς η ελληνική κυβέρνηση, είπε:

«Θέλω να πιστεύω ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός δεν θα εισαγάγει ένα τέτοιο κείμενο στη Βουλή. Με δική του πρωτοβουλία όλα τα κόμματα απέρριψαν το πακέτο Γιούνκερ».

Σχετικές ειδήσεις