ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαξίμου: Ουδέποτε ενημερωθήκαμε από τον Μοσκοβισί

Μαξίμου: Ουδέποτε ενημερωθήκαμε από τον Μοσκοβισί

Πίσω την μπάλα στην Κομισιόν «πετάει» η κυβέρνηση, μετά τις δηλώσεις του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, σύμφωνα με τον οποίο ο Πιερ Μοσκοβισί ενημέρωσε την ελληνική αντιπροσωπεία το βράδυ της Τρίτης 9 Ιουνίου.

Ο κ. Σχοινάς επισήμανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ότι ο Επίτροπος Οικονομίας είπε στην αντιπροσωπεία της κυβέρνησης, ότι η τελευταία πρόταση της Ελλάδας προς τους θεσμούς δεν αντανακλά το πλαίσιο της συζήτησης που είχαν την προηγούμενη εβδομάδα ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της Επιτροπής, αλλά ούτε και αυτό της συνάντησης μεταξύ του κ. Μοσκοβισί και των Ελλήνων υπουργών, την περασμένη Δευτέρα.

Η απάντηση ήρθε από κυβερνητικούς κύκλους, οι οποίοι σημειώνουν ότι «για πρώτη φορά σήμερα, στην ενημέρωση της Κομισιόν, υπήρξε επίσημη τοποθέτηση πάνω στις προτάσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης».

«Ωστόσο η Ελληνική πλευρά βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να διευκρινίσει ότι ουδέποτε ενημερώθηκε για τις προτάσεις της από τον κ. Πιερ Μοσκοβισί» τονίζουν, επιστρέφοντας την μπάλα στην Κομισιόν, καθώς ο κ. Σχοινάς είχε δηλώσει λίγο νωρίτερα ότι αυτή «βρίσκεται πλέον στο γήπεδο της ελληνικής κυβέρνησης», ζητώντας από την Αθήνα να επιδείξει συνέπεια σε όσα συζητήθηκαν μεταξύ Τσίπρα - Γιούνκερ την προηγούμενη εβδομάδα.

Σχετικές ειδήσεις