ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φλαμπουράρης: Συμφωνία στις 18 Ιουνίου στο Eurogroup

Φλαμπουράρης: Συμφωνία στις 18 Ιουνίου στο Eurogroup

Σκληρή γλώσσα από τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη για τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις.

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης, μίλησε για παιχνίδια του ΔΝΤ προτείνοντας στην ουσία την αποχώρησή του Ταμείου από τις διαπραγματεύσεις.

Ακολούθως ο υπουργός Επικρατείας αμφισβήτησε τους αριθμούς που δίνει στη δημοσιότητα ως συγκρίσιμα μεγέθη το ΔΝΤ σχολιάζοντας συγκεκριμένα τη δήλωση Ράις πως «οι Έλληνες βγαίνουν 7 χρόνια νωρίτερα από τους Γερμανούς στη σύνταξη», επαναλαμβάνοντας πως οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί.

«Όπου έχει πάει το ΔΝΤ, έχει δημιουργήσει τρομακτική λιτότητα. Σε ελάχιστες εξαιρέσεις έχουν ανάπτυξη χώρες που έχουν αναλάβει» είπε προσθέτοντας ότι «μπορεί το Ταμείο να φύγει από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Η Κομισιόν να αγοράσει το δάνειο και η Ευρώπη να παίξει το ρόλο της».

Οσον αφορά ενδεχόμενο grexit, απάντησε ότι ακούγεται από το 2009, είναι 2015... «δεν συμφέρει τους θεσμούς» τόνισε «η Μέρκελ έχει δηλώσει ότι μεν θα είναι ζημιά για εμάς η χρεοκοπία, αλλά θα κοστίσει πολύ περισσότερο στους Ευρωπαίους και στην παγκόσμια οικονομία».

«Το ΔΝΤ παίζει παιχνίδια» είπε σχετικά με τα χρονικά όρια που θέτονται στη διαπραγμάτευση. «Τι θα πει τελειώνει ο χρόνος;» διερωτήθηκε.

Οσον αφορά η δόσης του Ιουνίου στο ΔΝΤ σχολίασε «όπως μετατέθηκε το χρέος του Μαΐου για ένα μήνα, έτσι μπορεί και το χρέος του Ιουνίου. Αυτή η λογική συμπίεσης δεν είναι σωστή, εμείς πρέπει να αποσυμπιεστούμε».

Καταλήγοντας εμφανίστηκε βέβαιος για επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup της ερχόμενης εβδομάδας.

«Ελπίζω ότι η συμφωνία θα γίνει πολύ γρήγορα. Στις 18 Ιουνίου που θα είναι το Eurogroup».

Σχετικές ειδήσεις