ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Είμαι αισιόδοξος για την πορεία των διαπραγματεύσεων

Τσίπρας: Είμαι αισιόδοξος για την πορεία των διαπραγματεύσεων

Την αισιοδοξία του για την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ της ελληνικής πλευράς με τους εταίρους εξέφρασε το Σάββατο (13/06/2015) ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός, ο οποίος επέλεξε τον Εθνικό Κήπο για μικρή έξοδο από το Μέγαρο Μαξίμου, σε ερώτηση των δημοσιογράφων για την πορεία των συνομιλιών απάντησε χαμογελαστός: «είμαστε από τη φύση μας αισιόδοξοι».

Τον Αλέξη Τσίπρα στη βόλτα του τον συνόδευσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης. Οι δύο άνδρες μετά από μία ακόμα κρίσιμη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή και των Βούτση-Σκουρλέτη, περπάτησαν στον Εθνικό Κήπο έχοντας έτσι την ευκαιρία για μια πιο κατ 'ιδίαν κουβέντα.

Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους απεσταλμένους υπουργούς του Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η πιο κρίσιμη φάση της διαπραγμάτευσης.

Τσίπρας: Ούτε εκλογές ούτε δημοψήφισμα

«Φρένο» στα σενάρια εκλογών και δημοψηφίσματος έβαλε ο πρωθυπουργός ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει μαζί της τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού και άνετη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο.

«Ξεχάστε κάθε σκέψη για εκλογές και δημοψήφισμα. Η κυβέρνηση έχει πρόσφατη λαϊκή εντολή», ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (12/06/2015) στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως «ο ελληνικός λαός μας εμπιστεύθηκε για να πάρουμε κρίσιμες αποφάσεις και να διαχειριστούμε τα δύσκολα. Κανείς δεν πίστευε ότι θα ήταν μια εύκολη υπόθεση. Οι αποφάσεις και η διαχείριση τους ανήκουν αποκλειστικά σε εμάς, όσο δύσκολες και να είναι».

Επιπλέον, προσέθεσε, πως «αν έχουμε μια βιώσιμη συμφωνία, όσο και αν είναι δύσκολος ο συμβιβασμός θα σηκώσουμε το βάρος γιατί μόνο μας κριτήριο είναι η έξοδος από την κρίση και από τα μνημόνια της υποτέλειας».

Ωστόσο έστειλε σαφές μήνυμα στους δανειστές πως «αν είναι η Ευρώπη να επιθυμεί τον διχασμό και τη συνέχεια της υποτέλειας, πάλι εμείς, θα πάρουμε τη μεγάλη απόφαση να αρνηθούμε, θα πούμε το μεγάλο όχι και θα δώσουμε τη μάχη για την αξιοπρέπεια του λαού και την εθνική μας κυριαρχία».

Σχετικές ειδήσεις