ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Ν. Κοτζιά με 'Εσπεν Μπαρθ Άιντα, σήμερα στην Αθήνα

Συνάντηση Ν. Κοτζιά με 'Εσπεν Μπαρθ Άιντα, σήμερα στην Αθήνα

Στην Αθήνα θα βρίσκεται σήμερα ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, Έσπεν Μπάρθ 'Αιντα (Espen Barth Eide).

Ο κ. 'Αιντα πρόκειται να συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά στις 12 το μεσημέρι και να συζητήσει μαζί του τις τελευταίες εξελίξεις των συνομιλιών για το Κυπριακό, ενώ αναμένεται να επιστρέψει αμέσως μετά στην Κύπρο, προκειμένου να συναντηθεί αύριο με τους δύο ηγέτες, Νίκο Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί, οι οποίοι την Τετάρτη (17 Ιουνίου), βάσει του προγράμματος, θα λάβουν τα κείμενα συγκλίσεων και αποκλίσεων, των δύο πλευρών και θα καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου, σηματοδοτώντας την έναρξη της επίσημης διαπραγμάτευσης.
Σημειώνεται ότι την περασμένη Παρασκευή βρέθηκε στην Αθήνα και ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιάννης Κασουλίδης, ο οποίος μετά τη συνάντησή του με τον κ. Κοτζιά δήλωσε ότι «προσυπογράφει» τη θέση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών για μία ρεαλιστική και λειτουργική λύση του κυπριακού χωρίς εγγυήτριες δυνάμεις.

Σχετικές ειδήσεις