ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαξίμου: Είμαστε ανά πάσα στιγμή έτοιμοι, ας μας καλέσουν οι θεσμοί

Μαξίμου: Είμαστε ανά πάσα στιγμή έτοιμοι, ας μας καλέσουν οι θεσμοί

Πρόσκληση από τους θεσμούς, ώστε να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση, αναμένει η ελληνική πλευρά, η οποία δηλώνει έτοιμη να ανταποκριθεί ανά πάσα στιγμή.

Η συνεδρίαση της ομάδας πολιτικής διαπραγμάτευσης υπό τον Αλέξη Τσίπρα, ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου. Στόχος ήταν να αποφασιστούν τα βήματα της ελληνικής κυβέρνησης για το αμέσως επόμενο διάστημα, ώστε να επιτευχθεί συμφωνία με τους θεσμούς.

Στο πλαίσιο αυτό, αύριο, Τρίτη 16 Ιουνίου, θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, στις 13:00, στη Βουλή.

Όπως τονίζει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, «η ελληνική πλευρά προσήλθε στις Βρυξέλλες με συγκροτημένες αντιπροτάσεις, ανταποκρινόμενη στη συνεννόηση του Έλληνα πρωθυπουργού με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, προκειμένου να υπάρξει ένας ακόμα γύρος διαπραγμάτευσης. Διαπραγμάτευσης, μεταξύ των απεσταλμένων του Έλληνα πρωθυπουργού και των αντίστοιχων των επικεφαλής των τριών θεσμών, με στόχο τη γεφύρωση των διαφορών που απομένουν και τη συμφωνία.

Ο γύρος αυτός δεν έγινε ποτέ. Οι εκπρόσωποι των τεχνικών ομάδων των τριών θεσμών δήλωσαν αναρμόδιοι. Οι εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης κατέθεσαν προτάσεις σύγκλισης, σε αντίθεση με τους αντίστοιχους των θεσμών, οι οποίοι κατέθεσαν κείμενο που περιείχε μέτρα που απέρριψε η ελληνική Βουλή».

Στο πνεύμα της χθεσινής (14/06/2015) δήλωσης του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, το Μέγαρο Μαξίμου επαναλαμβάνει ότι η ελληνική πλευρά παραμένει σε ετοιμότητα για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων.

Σχετικές ειδήσεις