ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Αθήνα ο αυστριακός καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν

Στην Αθήνα ο αυστριακός καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν

Στην Αθήνα θα βρίσκεται σήμερα, Τρίτη, (16/06/2015) ο αυστριακός καγκελάριος, Βέρνερ Φάιμαν, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος και του απηύθυνε την πρόσκληση.

Ο κ. Φάιμαν επανέλαβε στον πρωθυπουργό την ανάγκη να υπάρχει μια μακροπρόθεσμη διευθέτηση της χρηματοδότης για την Ελλάδα.

Ο αυστριακός καγκελάριος φτάνει στην Αθήνα με μήνυμα «Ναι στην αλληλεγγύη με την Ελλάδα, αλλά η αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος», όπως δήλωσε στο αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων (ΑPA) η εκπρόσωπός τους, Σουζάνα Ενκ, προσθέτοντας ότι αυτό σημαίνει πως η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τα συμφωνηθέντα και να εφαρμόσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

Ο κ. Φάιμαν είναι ο πρώτος αρχηγός κυβέρνησης χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ελλάδα από την ανάληψη των καθηκόντων του Αλέξη Τσίπρα τον Ιανουάριο, ο οποίος από την πλευρά του είχε πραγματοποιήσει την πρώτη επίσκεψή του σε κοινοτική πρωτεύουσα στη Βιέννη, στις 9 Φεβρουαρίου, έπειτα από πρόσκληση του Βέρνερ Φάιμαν.

Σχετικές ειδήσεις