ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοψήφισμα - Σμάγκι: Η επόμενη εβδομάδα θα είναι δραματική για τους Έλληνες πολίτες

Δημοψήφισμα - Σμάγκι: Η επόμενη εβδομάδα θα είναι δραματική για τους Έλληνες πολίτες

Σε ένα τρομολαγνικό άρθρο του στην Corriere della Sera, το πρώην μέλος της ΕΚΤ αναφέρει πως η επόμενη εβδομάδα πιθανότατα θα είναι δραματική για τους Έλληνες πολίτες.

Ενόψει του δημοψηφίσματος της κυβέρνησης ο Λορένζο Μπίνι Σμάγκι με άρθρο του «πουλά» τρομολαγνία. Συγκεκριμένα, στο άρθρο του αναφέρεται ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν μπορεί πλέον να παρέχει έκτακτη ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες λόγω της κατάρρευσης των διαπραγματεύσεων της Αθήνας με τους πιστωτές της και των αμφιβολιών ως προς το αν η χώρα θα παραμείνει στην ευρωζώνη.

Όπως αναφέρει σε άρθρο του στην Corriere della Sera, η επόμενη εβδομάδα πιθανότατα θα είναι δραματική για τους έλληνες πολίτες, οι οποίοι θα προσπαθούν να βγάλουν τα λεφτά τους από τις τράπεζες όμως «πιθανότατα δεν θα μπορούν».

«Δεδομένης της αβεβαιότητας αναφορικά με την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ η ΕΚΤ δεν θα μπορεί πλέον να παρέχει ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες, οι οποίες με τη σειρά τους δεν θα μπορούν να παρέχουν ευρώ στους πελάτες του», σημειώνει.