ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν δέχονται ρύθμιση και εκβιάζουν τον Τσίπρα οι δανειστές

Δεν δέχονται ρύθμιση και εκβιάζουν τον Τσίπρα οι δανειστές

Συνεχίζουν να εκβιάζουν οι δανειστές, να προκαλούν και –φυσικά- να ψεύδονται υποτιμώντας τη νοημοσύνη των Ελλήνων και παρατείνοντας τα αδιέξοδα.

Συνεχίζεται το αδιέξοδο, θέλουν να οδηγήσουν τον Πρωθυπουργό να συνυπογράψει την υποταγή της χώρας στο ΔΝΤ

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr, στις διαδοχικές τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών κ. Λιου και τον Γιούνκερ, δέχτηκε αφόρητες πιέσεις προκειμένου να αποδεχτεί τη γνωστή πρόταση που έχει απορρίψει, την πρόταση που και σήμερα επανέλαβε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Μάλιστα ο Γιούνκερ του τόνισε ότι «δεν μπορεί να του δώσει κάτι καλύτερο»!

Ο Αλ. Τσίπρας, κατά τις ίδιες πληροφορίες μας, έκανε μια «ντρίπλα».

Φέρεται να απάντησε και στον Λιου και στον Γιούνκερ: «να το σκεφτώ, αλλά θέλω οπωσδήποτε ρύθμιση του ελληνικού χρέους».

Η απάντηση που έλαβε απ’ τον αμερικανό υπουργό Οικονομικών ήταν, πως θεωρεί εύλογο το αίτημά του, άλλωστε την ανάγκη μείωσης του ελληνικού χρέους την είχε καθαρά τονίσει κι ο ίδιος με τη δήλωση που είχε κάνει την Κυριακή το βράδυ.

Ωστόσο ο Αλ. Τσίπρας έλαβε αρνητική απάντηση απ’ την Ευρώπη γι’ αυτό το απολύτως λογικό όσο και αναγκαίο αίτημα προκειμένου το ελληνικό χρέος να καταστεί βιώσιμο!

Όπως φέρεται να του απάντησε ο Γιούνκερ, πρέπει πρώτα να υπογράψει τη συμφωνία και μετά να πάρει κάποια αναφορά για το χρέος!

Επανέλαβε δηλαδή τη γνωστή, ιταμή συμπεριφορά προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, δείχνοντας ότι συνεχίζει να θεωρεί τη Ελλάδα αποικία και τον ελληνικό λαό «ιθαγενείς», την ίδια περίπου ώρα που συνελήφθη πολλαπλά ψευδόμενος, με τη συνέντευξη-ψέμα που έκανε απευθυνόμενος ανερυθρίαστα σε ένα λαό που εκβιάζει με τον αίσχιστο τρόπο!

Κάπου εκεί, κάπως έτσι, οι συζητήσεις διακόπηκαν πάλι...

Είναι απόλυτα σαφές ότι αυτό που θέλουν οι δανειστές είναι να υποχρεώσουν τον Αλέξη Τσίπρα να δηλώσει υποταγή και να συνυπογράψει την καταδίκη σε... αργό θάνατο για το σύνολο του ελληνικού λαού. Κάτι τέτοιο, δεν πρέπει ο Έλληνας πρωθυπουργός να το δεχτεί, ακόμα και αν πάρει ρύθμιση χρέους... Το ζητούμενο για τον ελληνικό λαό και την πατρίδα μας είναι να σταματήσει η εφαρμογή μνημονιακής πολιτικής που δεν μας οδηγεί πουθενά...

Σχετικές ειδήσεις