ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοψήφισμα: Διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης για καύσιμα, εμπόριο και τρόφιμα

Δημοψήφισμα: Διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης για καύσιμα, εμπόριο και τρόφιμα

Να καθησυχάσει τους πολίτες σχετικά με την αγορά καυσίμων αλλά και την επάρκεια σε τρόφιμα επιχειρεί η κυβέρνηση, μετά τα φαινόμενα πανικού σε πρατήρια και Σούπερ Μάρκετ, υποκινούμενα από την αήθη προπαγάνδα ορισμένων Μέσων Ενημέρωσης.

Μετά από καταγγελίες που έφτασαν στην κυβέρνηση σήμερα το πρωί για μη αποδεκτές συναλλαγές αγοραπωλησίας μέσω πιστωτικών και χρεωστικών καρτών από πρατηριούχους πετρελαιοειδών, ακολούθησε επικοινωνία της κυβέρνησης με τις εταιρείες πετρελαιοειδών MOTOR OIL, ΕΛΠΕ και AEGEAN OIL οι οποίες διαβεβαίωσαν ότι οι συναλλαγές μέσω πιστωτικών και χρεωστικών καρτών συνεχίζονται ομαλά μεταξύ διυλιστηρίων, πρατηριούχων και καταναλωτών.

Όσον αφορά το εμπόριο και τα τρόφιμα, σε επικοινωνία της κυβέρνησης με τη διοίκηση της εταιρείας Αθηναϊκή Ζυθοποιία ΑΕ επιβεβαιώθηκε η ομαλή λειτουργία των εμπορικών συναλλαγών της εταιρείας με τους πελάτες της χωρίς να υπάρχει καμία αλλαγή, που να δημιουργεί προβλήματα στην ομαλή λειτουργία της αγοράς.

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η κυβέρνηση με τη διοίκηση της εταιρείας Coca Cola ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ επιβεβαιώθηκε η θέληση της εταιρείας να συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία της αγοράς και ως εκ τούτου δεν έχει αλλάξει την πολιτική της όσον αφορά τους τρόπους των οικονομικών συναλλαγών που είχε μέχρι σήμερα με τους πελάτες της.

Ο Γεν. Γραμματέας Εμπορίου Αντ. Παπαδεράκης σε επικοινωνία με τον Σύνδεσμο Super Market τον διαβεβαίωσαν ότι δε θα υπάρξει πρόβλημα στην τροφοδοσία και τις εμπορικές συναλλαγές.

Τέλος, η αγορά του φαρμάκου κινείται σε κανονικά πλαίσια και διαβεβειώνεται ότι δεν υπάρχει έλλειψη, ενώ υπήρξε και επικοινωνία του υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, με τους θεσμικούς φορείς του φαρμάκου.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων