ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοψήφισμα - Παππάς: Ολέθριο λάθος να συνδέεται το δημοψήφισμα με την παραμονή στο ευρώ

Δημοψήφισμα - Παππάς: Ολέθριο λάθος να συνδέεται το δημοψήφισμα με την παραμονή στο ευρώ

Αιχμές κατά των δανειστών αλλά και κατά της αντιπολίτευσης άφησε ο υπουργός Επικρατείας για τα ψέματα και την παραπληροφόρηση αναφορικά με το δημοψήφισμα.

«Κανείς δεν μπορεί να κινδυνολογεί μπροστά σε μια δημοκρατική διαδικασία», τόνισε ο κ. Παππάς κατηγορώντας για ψεύδη τους πιστωτές.

Ο υπουργός Επικρατείας ξεκαθάρισε ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να συζητήσει με τους εταίρους αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να δεχτεί ότι προϋπόθεση για συζήτηση είναι η ακύρωση του δημοψηφίσματος.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι ο λαός αντιμετωπίζει με υποδειγματική ψυχραιμία τη δυσκολία που κάποιοι επέλεξαν να προκαλέσουν και διαβεβαίωσε ότι οι τράπεζες θα ανοίξουν την Τρίτη μετά το δημοψήφισμα.

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στο τραπεζικό σύστημα, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε πως η κυβέρνηση ήταν προετοιμασμένη αλλά κατηγόρησε για «θεσμικό εκτροχιασμό» το Eurogroup. «Ήταν ο μοναδικός τρόπος να διασφαλίσουμε τη φερεγγυότητα των τραπεζών», είπε.

Όπως υποστήριξε ο κ. Παππάς, καθώς περνούν οι μέρες θα πληθαίνουν οι φωνές οι οποίες θα συμβάλουν στο να αποφευχθούν τα ακραία σενάρια, ενώ κατηγόρησε για τρομολαγνεία συγκεκριμένα κέντρα.

Σχετικές ειδήσεις