ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουσκ: «Όχι» στην παράταση που ζητά η Ελλάδα

Τουσκ: «Όχι» στην παράταση που ζητά η Ελλάδα

Στη σκληρή και αδιάλλακτη στάση επιμένουν οι δανειστές, οδηγώντας στα άκρα την κατάσταση.

Σύμφωνα με έγγραφο που διέρρευσε και έχουν στα χέρια τους οι Financial Times, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αποκλείει το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση λίγων ημερών στο ελληνικό πρόγραμμα.

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου μετά την συνάντηση κορυφής στις Βρυξέλλες ανάμεσα στον Κινέζο πρωθυπουργό, Λι Κετσιάνγκ, και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ο τελευταίος αναφέρθηκε στο ελληνικό ζήτημα.

Σχολιάζοντας τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα την ερχόμενη Κυριακή, ο κ. Τουσκ επισήμανε:

«Κάθε κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να διεξάγει δημοψήφισμα. Ωστόσο, η ψήφος στο "όχι" δε θα οδηγήσει σε μία ισχυρότερη διαπραγματευτική θέση».

Ο Ντ. Τουσκ σχολίασε χαρακτηριστικά πως κάθε κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να διεξαγάγει δημοψήφισμα, ενώ σημείωσε πως δεν είναι ο ρόλος του να παρεμβαίνει στην ελληνική εσωτερική πολιτική. Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως μ’ ένα αρνητικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα υπάρχει ακόμη λιγότερος χώρος για διαπραγματεύσεις.

«Αν κάποιος λέει ότι η κυβέρνηση θα έχει μια ισχυρότερη διαπραγματευτική θέση με ένα “Όχι”, απλά δεν είναι αλήθεια», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Σχετικές ειδήσεις