ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοψήφισμα - Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: Είτε με «ναι» είτε με «όχι» ο λαός θα πληρώσει ένα τίμημα

Δημοψήφισμα - Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: Είτε με «ναι» είτε με «όχι» ο λαός θα πληρώσει ένα τίμημα

Την εκτίμηση ότι στην περίπτωση που ο ελληνικός λαός ψηφίσει «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής, θα έχει τραγικές συνέπειες εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας σήμερα, Παρασκευή (03/07/2015) στον ΑΝΤ 1, υποστήριξε ότι αν ο λαός πει «ναι» θα χρειαστεί χρόνος και προσπάθεια. «Ο λαός πρέπει να ξέρει ότι θα πληρώσει ούτως ή άλλως ένα τίμημα, αλλά θα υπάρχει ελπίδα» είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι το μέλλον της Ευρώπης είναι μέσα στο ευρώ.

Ωστόσο, μιλώντας για το «όχι» υποστήριξε πως είναι μαθηματικά βέβαιο ότι οι τράπεζες δεν θα ανοίξουν για πολύ καιρό. «Με μαθηματική ακρίβεια αν βγει το "όχι" θα φύγουμε μόνοι μας από το ευρώ» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η εμπιστοσύνη στην ΕΕ χάθηκε ύστερα από όλες τις «παλινωδίες που ήταν κάτι μεταξύ προσβολών και γελοιοτήτων. Η Ελλάδα είναι απομονωμένη, 18 έναντι ενός. Έχει χάσει τους παραδοσιακούς της φίλους. Οι πάντες ζητούσαν από την Ελλάδα να συνεννοηθεί και να βρει μία λύση».

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν λέει την αλήθεια και ότι παραπλανά τον ελληνικό λαό.

Σχετικές ειδήσεις