ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοψήφισμα 2015 -Τσακαλώτος: Υπάρχει προοπτική να είναι καλύτερα τα πράγματα με το «όχι»

Δημοψήφισμα 2015 -Τσακαλώτος: Υπάρχει προοπτική να είναι καλύτερα τα πράγματα με το «όχι»

Κάλεσμα στον ελληνικό λαό να ψηφίσει «όχι» στο ερώτημα του δημοψηφίσματος της Κυριακής για να επιτευχθεί καλύτερη λύση, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, απεύθυνε ο συντονιστής της διαπραγματευτικής ομάδας, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο κ. Τσακαλώτος μιλώντας στον ΣΚΑΪ εκτίμησε ότι «υπάρχει προοπτική να είναι καλύτερα τα πράγματα με το ''όχι'' και σημείωσε πως «όποιος ψηφίζει "ναι" σημαίνει ότι ψηφίζει υπέρ του να συνεχιστεί το πρόγραμμα που δεν βγαίνει».

Πάντως, ο κ. Τσακαλώτος αναγνώρισε ότι θα ήταν «καλύτερο να πηγαίναμε σε δημοψήφισμα ένα μήνα πριν όταν απάντησαν οι θεσμοί με ένα πεντασέλιδο κείμενο στην κυβέρνηση».

Κατά τον αναπληρωτή υπουργό Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, το «πακέτο» με τους δανειστές δεν «έβγαινε» ούτε δημιουργούσε «το σοκ αισιοδοξίας στην οικονομία» αφού δεν έδινε άμεση λύση στο χρέος και παρέπεμπε για την επίλυσή του τον Οκτώβριο και εφόσον είχαν εφαρμοστεί τα μέτρα.

Γι' αυτό, όπως εξήγησε, παρά την μικρή διαφορά με τους δανειστές, των 60 εκατομμυρίων, δεν υπήρξε συμφωνία.

«Αν δεν αποφασιζόταν το δημοψήφισμα», πρόσθεσε, «θα έπρεπε να πάμε σε εκλογές», αλλά η διάρκεια των τριών εβδομάδων της προεκλογικής περιόδου εκρίθη ότι δεν συμβάλλει στην οικονομία.

Σχετικές ειδήσεις