ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποτελέσματα δημοψηφίσματος 2015 - Βούτσης: Στείλαμε μήνυμα Δημοκρατίας σε όλο τον κόσμο

Αποτελέσματα δημοψηφίσματος 2015 - Βούτσης: Στείλαμε μήνυμα Δημοκρατίας σε όλο τον κόσμο

Την πλήρη ικανοποίηση της κυβέρνησης για την ομαλή διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, εξέφρασε ο Νίκος Βούτσης.

«Εγγυηθήκαμε και διοργανώσαμε το δημοψήφισμα με αίσθημα ευθύνης για τη χώρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, για να συμπληρώσει: «Υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση για τον τρόπο που διοργανώθηκε το δημοψήφισμα».

Παράλληλα, ο υπουργός χαρακτήρισε υποδειγματική τη συμπεριφορά των πολιτών, που προσήλθαν στις κάλπες σε ποσοστό άνω του 50% του συνόλου των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους της χώρας, στους οποίους μάλιστα συμπεριλαμβάνονται και οι περίπου 2,5 εκατομμύρια ομογενείς που δεν συμμετείχαν στη σημερινή εκλογική διαδικασία, ανεβάζοντας έτσι το πραγματικό ποσοστό συμμετοχής, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους του παράγοντες που συνέβαλαν στη διενέργεια του δημοψηφίσματος.

«Αυτή η διαδικασία, η διενέργεια του δημοψηφίσματος και το κλίμα μέσα στο οποίο διεξήχθη συνιστά ένα μήνυμα προς όλο τον κόσμο που έχει στραμμένο το βλέμμα του πάνω μας. Πρόκειται για ένα μήνυμα αποφασιστικότητας και Δημοκρατίας, σε μία χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία. Ο λαός θέλει να βάλει την σφραγίδα του στις εξελίξεις», ανέφερε επίσης, μεταξύ άλλων ο υπουργός Εσωτερικών.

«Εγγυηθήκαμε, διοργανώσαμε και διεκπεραιώσαμε το δημοψήφισμα με αίσθημα ευθύνης, συναίνεσης και συνέργεια των πολιτικών δυνάμεων της χώρας. Σαράντα ένα χρόνια μετά έγινε ξανά δημοψήφισμα στη χώρα μας, μέσα σε έξι μέρες. Η κοινή γνώμη και η αίσθηση που υπάρχει από το πρωί συνηγορεί ότι υπάρχει μια μεγάλη ικανοποίηση για τον τρόπο που διεξήχθη το δημοψήφισμα», σημείωσε ακολούθως χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βούτσης, αφού αναφέρθηκε, δε, και σε κυβερνοεπιθέσεις, ακόμα και στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών, που αντιμετωπίστηκαν ωστόσο άμεσα, κατέληξε:

«Πιστεύω ότι μέσα στις πολύ δύσκολες συνθήκες κοινωνικές και οικονομικές, αυτή η μεγάλη δημοκρατική προσπάθεια στέφθηκε με επιτυχία και αποτελεί για όλους μας, ένα όπλο και μια παρακαταθήκη ιστορικής σημασίας».

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η επίσημη εκτίμηση του αποτελέσματος, σύμφωνα με τον κ. Βούτση θα γίνει στις 21:00.

Σχετικές ειδήσεις