ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τσίπρας ενημερώνει Θεοδωράκη και Γεννηματά – «Πουθενά» ο Μεϊμαράκης!

Ο Τσίπρας ενημερώνει Θεοδωράκη και Γεννηματά – «Πουθενά» ο Μεϊμαράκης!

Συνάντηση, με τον Σταύρο Θεοδωράκη, στο Προεδρικό Μέγαρο, έχει απόψε στις 21:40 ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός Θα ενημερώσει τον επικεφαλής του Ποταμιού σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα έχει, για τον ίδιο λόγο, τηλεφωνική επικοινωνία με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Και αυτό γιατί, όπως αποφάσισε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στη μεταξύ τους συνάντηση λίγο νωρίτερο, δεν συντρέχει λόγος σύγκλησης του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν προτίθεται να μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για να ενημερωθεί από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής και την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας εκφράζουν, μάλιστα, την απορία τους, γιατί ο Αλέξης Τσίπρας αρνείται να ενημερώσει θεσμικά και δημόσια τα πολιτικά κόμματα και την ελληνική κοινωνία, επιλέγοντας κλειστές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Ίδιες πηγές μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, επεσήμαιναν ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ζήτησε προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή, την οποία απέρριψε ο πρωθυπουργός, ενώ ήταν ανοικτός και στη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, αρκεί σε αυτό να υπήρχαν πρακτικά και να υπήρχε δημόσια καταγραφή των θέσεων.

Παράλληλα, στη Ν.Δ. υπενθυμίζουν τη δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα για ενημέρωση σε κοινοβουλευτικό επίπεδο κάτι που, όπως λένε, δεν έγινε.

Σχετικές ειδήσεις