ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητρόπουλος: Πάμε για βουλγαροποίηση της ελληνικής κοινωνίας

Μητρόπουλος: Πάμε για βουλγαροποίηση της ελληνικής κοινωνίας

Απαισιόδοξος για την κατάσταση της χώρας, όπως αυτή διαμορφώνεται από ένα σκληρό δίλημμα των δανειστών, ο Αλέξης Μητρόπουλος επισημαίνοντας ότι η σφοδρότητα των απαιτήσεών τους δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή από τμήμα του πολιτικού προσωπικού της χώρας.

"Είμαστε σε μια κατάσταση τραγική όπου στο πλαίσιο μιας ένωσης περιφερειακής -έστω και ατελούς- υφίσταται απίθανη ταπείνωση και διασυρμό, το δίλημμα που έχουν αφήσει οι δανειστές στο τραπέζι δυστυχώς είναι ή βίαιη βουλγαροποίηση της ελληνικής κοινωνίας ή έξοδος ή αναστολή της σχέσης μαζί τους", τόνισε μιλώντας στην "Κοινωνία Ώρα MEGA".

Πρόσθεσε ότι η Σύνοδος των 28 την Κυριακή έχει συγκληθεί "και για να μας ταπεινώσουν περαιτέρω και για να εκφοβίσουν τα κράτη παρίες που είναι εκτός Ευρωζώνης" και "θα το χρησιμοποιήσουν ενδεχομένως σε περίπτωση που ο Τσίπρας μείνει όρθιος και μέχρι τώρα το πολεμάει για να βρουν ένα εύσχημο λόγο για να πουν ή αναστέλλεται η σχέση μας με την Ευρωζώνη ή να μας εκφοβίσουν γιατί νομικά δεν μπορούνε".

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής επισήμανε ότι "υπέρ του Grexit και σε κατάσταση και σε συνθήκες χρεοκοπίας σε καμία περίπτωση δεν είμαι" και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα "να πολεμήσει ο,τι μπορεί καλύτερα για το λαό" αναγνωρίζοντας όμως ότι "τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα".

Αναφορικά με την στάση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία είπε ότι "το κλάμα των γερόντων στις ουρών αναθεώρησε τη στάση και βέβαια δεν παίζει ρόλο τόσο η υστεροφημία και η ιδεολογική εμμονή ενός βουλευτή και αντιπροσώπου του έθνους όσο η χρεοκοπία της χώρας".

"Όσοι ακόμη κάναμε κριτική για την πορεία των διαπραγματεύσεων δεν είχαμε φανταστεί την κατάρρευση μιας περήφανης διαπραγμάτευσης που είχαμε υποσχεθεί στο λαό μας", κατέληξε.

Σχετικές ειδήσεις