ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eπιμένει στο Grexit ο Λεουτσάκος: «Καλούμε την κυβέρνηση να αλλάξει ρότα τώρα»

Eπιμένει στο Grexit ο Λεουτσάκος: «Καλούμε την κυβέρνηση να αλλάξει ρότα τώρα»

«Μονόδρομο» για να αποκτήσει η χώρα «νομισματική αυτοτέλεια» χαρακτήρισε την καταψήφιση των μέτρων ο Στάθης Λεουτσάκος, επιμένοντας στο Grexit.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο προσκείμενος στην Αριστερή Πλατφόρμα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε ότι «ο άλλος δρόμος είναι αυτός που μας οδηγούνε σε λιτότητα από δογματισμό η για να εκδικηθούν ένα λαό».

Ο βουλευτής διευκρίνισε ότι οι διαφωνούντες βουλευτές δεν ζητούν την παραίτηση πρωθυπουργού, και δεν θα συγκροτήσουν ξεχωριστό κόμμα, αλλά «ζητάμε να μην περάσει η ψηφοφορία, και αν περάσει θα κάνουμε αγώνες για να μην εφαρμοστεί». «Καλούμε την κυβέρνηση να αλλάξει ρότα τώρα» πρόσθεσε.

«Έχουμε χρόνο και χώρο να επανέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ στα βασικά του στοιχεία... Αναλαμβάνουμε την ευθύνη ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσει τον αγωνιστικό δρόμο για την ανόρθωση της χώρας. Η λαϊκή εντολή ήταν να καταργήσουμε τα μνημόνια, λάθος ήταν η κίνησή του για συμφωνία, και τού ζητούμε να μην προχωρήσει» ανέφερε για τον Αλέξη Τσίπρα.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο οι διαφωνούντες βουλευτές να παραιτηθούν βάσει του καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η έδρα ανήκει στο κόμμα, ο κ. Λεουτσάκης διεμήνυσε ότι «εμείς υπηρετούμε τις θέσεις του κόμματος εμείς τηρούμε κατά γράμμα τον κώδικα δεοντολογίας με ό,τι αυτό προβλέπει, και θα υπερασπιστούμε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ελληνικού λαού για ένα Όχι μέχρι τέλους.»

«Θέλουμε τον ΣΥΡΙΖΑ των κοινωνικών αγώνων (...) και θα επιδιώξουμε να επανατοποθετηθεί πολύ σύντομα, θα αγωνιστούμε για το Όχι του λαού μέχρι τέλους» υπογράμμισε.

Σχετικές ειδήσεις