ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανασχηματισμός - Στρατούλης: Το «όχι» μου στη συμφωνία δεν αναιρεί τη στήριξή μου στην κυβέρνηση

Ανασχηματισμός - Στρατούλης: Το «όχι» μου στη συμφωνία δεν αναιρεί τη στήριξή μου στην κυβέρνηση

«Το “όχι” μου στη Βουλή, στη συμφωνία με τους δανειστές, δεν αναιρεί σε καμία περίπτωση τη στήριξή μου στην κυβέρνηση για την εφαρμογή των προγραμματικών της δεσμεύσεων απέναντι στο λαό», δήλωσε ο Δημήτρης Στρατούλης, κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Εργασίας.

Ο κ. Στρατούλης δεσμεύτηκε πως ως βουλευτής - πλέον - του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να στηρίζει τα συμφέροντα των εργαζομένων και των συνταξιούχων, και κυρίως τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση, με τη γνώση που απέκτησε στην 6μηνη παραμονή του στο υπουργείο Εργασίας.

«Θα αγωνιστώ ώστε η κυβέρνηση να μην αναλάβει δεσμεύσεις που θα ακυρώνουν τις προγραμματικές δεσμεύσεις της και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε.

Κάνοντας απολογισμό της 6μηνης θητείας του στο υπουργείο επισήμανε, μεταξύ άλλων, πως έχουν διασφαλιστεί οι συντάξεις και για τον Αύγουστο και για τους επόμενους μήνες.

Σκουρλέτης: Να παραμείνει ζωντανός ο στόχος για επαναφορά του κατώτατου μισθού

«Καλούμαστε μια δύσκολη συμφωνία να την εφαρμόσουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να περιορίσουμε, όσο είναι δυνατόν, τις αρνητικές επιπτώσεις της», δήλωσε, από την πλευρά του, ο Πάνος Σκουρλέτης, κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στους δύο στόχους του υπουργείου Εργασίας για επαναφορά του κατώτατου μισθού και των συλλογικών συμβάσεων, που, μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει πράξη.

Όπως είπε, υπάρχει συμφωνία που δημιουργεί προσκόμματα. Θα επιχειρήσουμε, όμως, με δεδομένες τις θετικές τοποθετήσεις του ILΟ και των ευρωπαϊκών συνδικάτων να μπορέσουμε να κάνουμε πράξη την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου στο φλέγον ζήτημα των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Αναφορικά με την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, ο κ. Σκουρλέτης επεσήμανε: «Πρέπει να δούμε, κάτω από τις νέες συνθήκες, πώς αυτός ο στόχος θα παραμείνει ζωντανός».

Ο πρώην υπουργός Εργασίας ανέφερε ακόμη ότι κατά τη διάρκεια της εξάμηνης θητείας του ήρθε σε επαφή «με τα αποτελέσματα μιας πεντάχρονης βάρβαρης αντικοινωνικής πολιτικής».

«Είδαμε πώς μεταφράζεται το να είναι η χώρα πρωταθλήτρια της ανεργίας», πρόσθεσε.

Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό του έργου του στο υπουργείο, ο κ. Σκουρλέτης υπενθύμισε την ψήφιση του νόμου για την ανθρωπιστική κρίση, πρόσθεσε ότι υπήρξαν αποτελέσματα στον τομέα της αδήλωτης εργασίας και πως το ΣΕΠΕ ξαναβρήκε το βηματισμό του.

Σχετικές ειδήσεις