ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαλαβάνη: «Θα κρατήσω την έδρα» - Τι απάντησε στα δημοσιεύματα για τη μητέρα της

Βαλαβάνη: «Θα κρατήσω την έδρα» - Τι απάντησε στα δημοσιεύματα για τη μητέρα της

Την πρόθεσή της να μην αφήσει την έδρα της εξέφρασε η Νάντια Βαλαβάνη, κατά την παράδοση - παραλαβή στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ απάντησε και για τα πρόσφατα δημοσιεύματα γύρω από την ίδια και τη μητέρα της.

«Είναι σίγουρο ότι θα κρατήσω την έδρα μου, δεν υπάρχει περίπτωση να μην την κρατήσω, ειδικά για ένα τέτοιο ζήτημα», είπε η κ. Βαλαβάνη, αναφερόμενη στην επίθεση που δέχθηκε για την ανάληψη 200.000 ευρώ από τη μητέρα της, λίγο πριν την επιβολή των capital controls.

Η κ. Βαλαβάνη έκανε λόγο για «αθλιότητες» σε βάρος της, λέγοντας πως δεν θέλει να επεκταθεί περαιτέρω στο θέμα, σημειώνοντας όμως: «Θα δω μήπως τις αντιμετωπίσω με άλλο τρόπο».

Αναφερόμενη στη φωτογραφία με τη μητέρα της, που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, από «την εποχή που δεν μιλούσε με τη μαμά της...», όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά τα δημοσιεύματα, εξήγησε ότι «κανένας από όσους τη χρησιμοποίησαν δεν πρόσεξε ότι φοράω τιρκουάζ μπλούζα, ενώ δεν έχω βγάλει τα μαύρα από τότε που πέθανε ο άνδρας μου», διευκρινίζοντας ότι η φωτογραφία είναι από εκδήλωση το καλοκαίρι του 2012.

«Αυτό το Σαββατοκύριακο ο κανιβαλισμός "χτύπησε κόκκινο". Δεν αξίζει ο Γιάνης Βαρουφάκης αυτό που του έκαναν και εγώ δεν αξίζω αυτό που έγινε εις βάρος μου», πρόσθεσε.

Ακόμα, έκανε λόγο για τρία «παράσημα», με τα οποία φεύγει από το υπουργείο Οικονομικών.

Ειδικότερα, όπως σημείωσε η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, παραδίδοντας στον Τρύφωνα Αλεξιάδη, «φεύγω από αυτό το υπουργείο, θεωρώντας ότι έχω πάρει τρία "παράσημα", με πολλά εισαγωγικά:

Πρώτον, από αυτό που μου λέχθηκε μέσα στον διωκτικό οικονομικό μηχανισμό, ότι είμαι η πρώτη υπουργός από τη Μεταπολίτευση που δεν πήρα τηλέφωνο το ΣΔΟΕ για να παρέμβω για φορολογική υπόθεση.

Δεύτερον, φεύγω με αυτό που μου είπαν οι καθαρίστριες του υπουργείου, όχι εκείνες που απολύθηκαν, αλλά όσες συνέχισαν αδιατάραχτα την εργασία τους στο υπουργείο: "Τόσο καλοί άνθρωποι από το υπουργείο, 18 χρόνια δεν πέρασαν ποτέ".

Τέλος, θα σας πω κάτι που είπε ανώτατη παράγοντας από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, ότι είναι ελάχιστοι οι υπουργοί Οικονομικών που μπορούν να πουν ότι φεύγουν από ένα τέτοιο πόστο με το κεφάλι ψηλά».

«Τον Ευκλείδη και τον Τρύφωνα δεν τους ζηλεύω», πρόσθεσε, ενώ τους ευχήθηκε καλή τύχη.

Παρατήρησε, επίσης, πως «αυτή η θέση θα επανέλθει στα φυσιολογικά της. Το προηγούμενο εξάμηνο ο υπουργός Οικονομικών έλειπε για τη διαπραγμάτευση στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα να λειτουργεί μόνο σαν υπουργείο για τη φορολογία. Αυτό μας στέρησε τη δυνατότητα μιας ουσιαστικής συνεργασίας, τόσο με τον Βαρουφάκη όσο και με τον Τσακαλώτο, μας έδωσε ωστόσο τη δυνατότητα, όλη αυτή η πρώτη περίοδος της μεγάλης ελπίδας, το εξάμηνο, να κάνουμε κάποια πράγματα».

«Αλλά και να ονειρευτούμε ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα. Τώρα γίνεται πολύ δύσκολο. Δυστυχώς τα βάρη που επιβάλλονται σήμερα δημιουργούν ένα τοπίο, που η όποια αναδιανομή, δεν θα μπορέσει να αποκαταστήσει την αδικία», συνέχισε η κ. Βαλαβάνη.

Όπως σημείωσε ακόμη, «εμείς δεν μπορέσαμε να κάνουμε πολλά πράγματα σε αυτή την κατεύθυνση. Οι κινήσεις που κάναμε ήταν απλώς κλάδεμα κάποιων κλαδιών που ξέφευγαν από το δέντρο».

Όμως τα βασικά προβλήματα – ΕΝΦΙΑ, φορολόγηση από το πρώτο ευρώ - παρέμειναν, διευκρίνισε και συνέχισε: «Πιο πολλά κάναμε για τους αγρότες, αυτά δυστυχώς τα παίρνει η σκούπα μαζί τους».

«Ο ρόλος αυτού του υπουργείου είναι να κάνουν αυτό που σκοπεύαμε, μια εκλογίκευση των ποινών του ποινολόγιου και την επαναφορά του εξωδικαστικού συμβιβασμού», ανέφερε η κ. Βαλαβάνη.

Έκανε, επίσης, λόγο για «πολυτέλεια να ζήσουμε χωρίς τρόικα, αυτό μας επέτρεψε να νομοθετήσουμε, όπως έπρεπε να κάνουμε... δυστυχώς εσύ Τρύφωνα δεν θα το έχεις αυτό...».

Σχετικές ειδήσεις