ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεϊμαράκης: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το νέο – Εκπροσωπείτε το βαθύ κράτος (video)

Μεϊμαράκης: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το νέο  –  Εκπροσωπείτε το βαθύ κράτος (video)

Αιχμηρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χρησιμοποιώντας μάλιστα σκληρές εκφράσεις εναντίον του πρωθυπουργού.

«Σήμερα δεν αισθάνομαι την ανάγκη να σας απαντήσω γιατί απευθύνεστε στο δικό σας κόμμα. Απευθυνθήκατε με σκληρό τόνο στην πρόεδρο της Βουλής και εκείνη σας χειροκρότησε. Ζούμε πρωτόγνωρα πράγματα», είπε αρχικά ο κ. Μεϊμαράκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε τη συμβολή του κόμματός του στο να μείνει η χώρα στο ευρώ και να ανοίξουν οι τράπεζες, ενώ σημείωσε με νόημα πως χαίρεται που το Grexit το σκέφτονται μόνο οι έξω και όχι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε, έχει απομακρυνθεί αλλά δεν έχει ακόμα μηδενιστεί ο κίνδυνος χρεοκοπίας και εξόδου από το ευρώ.

«Φοβάμαι αυτούς που μας οδηγούν έξω από το ευρώ, λέγοντας πως το κάνουν για να μείνουμε στο ευρώ», πρόσθεσε.

«Μας είπατε ότι κάνετε πολύ δύσκολο συμβιβασμό. Υπολογίσατε πόσο μας κόστισε ο συμβιβασμός και τι θα γινόταν αν παίρνατε τη συμφωνία του Φεβρουαρίου και όχι εκεί που φτάσαμε μετά το δημοψήφισμα», τόνισε σε άλλο σημείο.

Άφησε δε αιχμές κατά των «συντρόφων» του κ. Τσίπρα, λέγοντας πως στο Γερμανικό Κοινοβούλιο το αδερφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε το πρόγραμμα που ψηφίζουμε εμείς.

«Δεν υπάρχει αριστερό και δεξιό μνημόνιο», είπε ο κ. Μεϊμαράκης. «Αν θέλουμε να είμαστε στην Ευρώπη πρέπει να είμαστε σε αυτή την τροχιά. Φέρατε το πιο σκληρό μνημόνιο, αλλά μεγάλο μνημόνιο σημαίνει και μεγάλες υποχρεώσεις», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και επανέλαβε πως η «γαλάζια» παράταξη συμφωνεί σε έναν εθνικό σκοπό για την Ελλάδα και την πατρίδα, για να μείνει στο ευρώ.

«Ακόμα κι αυτά τα στοιχεία της κακής συμφωνίας μπορούν να μας κρατήσουν ώστε να διαπραγματευτούμε», σημείωσε.

Διευκρίνισε επίσης ότι η ΝΔ δεν στηρίζει τα μέτρα: «Η ΝΔ συμφωνεί σε ένα εθνικό σκοπό δεν στηρίζουμε τα μέτρα, ψηφίζουμε “ ναι” για να διατηρήσουμε τη χώρα μας στο ευρώ».

«Δεν είναι ώρα για συγκρούσεις. Είναι ώρα για διάλογο. Να αναγνωρίσετε τις προσπάθειες του Αντώνη Σαμαρά. Να συζητούμε δημιουργικά και να καταλήγουμε στα αντικειμενικά που πρέπει να συμφωνούμε. Να μάθουμε να κουβεντιάζουμε», είπε ο κ. Μεϊμαράκης προσθέτοντας πως «το δικό σας το νέο, είναι πιο παλιό. Εκπροσωπείτε το βαθύ κράτος».

Σχετικές ειδήσεις