Προσωρινή ανακωχή από Κωνσταντοπούλου και Λαφαζάνη

Newsbomb

Ανάσες πολιτικής ζωής και πίστωση χρόνου φαίνεται να δίνουν τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας και η Ζωή Κωνσταντοπούλου στον Αλέξη Τσίπρα.

ΔΙΝΟΥΝ ΠΙΣΤΩΣΗ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ «ΚΛΕΙΔΩΣΕΙ» Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Μετά τις δύο ψηφοφορίες για τα προαπαιτούμενα οι οποίες επιβεβαίωσαν το ρήγμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, οι διαφωνούντες με τις μνημονιακές επιλογές του Τσίπρα φαίνεται να ρίχνουν «λευκή πετσέτα» για προσωρινή ανακωχή.

Τόσο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, όσο και η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν φαίνονται διατεθειμένοι να δημιουργήσουν ζητήματα πολιτικής αποσταθεροποίησης.

Διαφωνούν κάθετα με τις επιλογές της κυβέρνησης που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνουν ευθέως ότι δεν μπορούν να υπηρετήσουν τα νέα σκληρά μέτρα που έρχονται, αλλά δεν είναι διατεθειμένοι, ούτε να ρίξουν την κυβέρνηση, ούτε να προκαλέσουν πολιτική εμπλοκή και οικονομική ασφυξία στη χώρα.

«Οι διαφορές δεν κλονίζουν τη συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, εξερχόμενος της Βουλής, μετά την ψηφοφορία για το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων μέτρων ξεκαθαρίζοντας το στίγμα των προθέσεών του.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία μετά τη σημερινή συνάντησή της με τον πρωθυπουργό δήλωσε με νόημα «με τον πρωθυπουργό μας συνδέει σχέση συντροφικότητας, ειλικρίνειας και η κοινή διάθεση, δέσμευση και επιθυμία να διαφυλάξουμε τα δίκαια του λαού μας, την προοπτική αυτού του τόπου αλλά και τη συνοχή της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ, που κάποιοι πολύ θα επιθυμούσαν να δουν να διαρρηγνύεται.

Εξέθεσα εκείνα που κατά την άποψή μου αποτελούν απαιτούμενα βήματα και πρωτοβουλίες, σε σχέση κυρίως με την άμυνα της χώρας από τη δαμόκλειο σπάθη του χρέους. Θέλω με απερίφραστο τρόπο να πω, ότι είναι αδιαπραγμάτευτη η κοινή στράτευση και του πρωθυπουργού και η δική μου, στην υπηρέτηση των συμφερόντων του λαού, της λαϊκής κυριαρχίας και της λαϊκής ετυμηγορίας».

Επί της ουσίας η κυρία Κωνσταντοπούλου συντάχθηκε στο βασικό επιχείρημα του πρωθυπουργού, ότι «αυτές τις δύσκολες ώρες δεν πρέπει να διασπαστεί η αριστερά όπως επιθυμούν διάφορα ξένα και εγχώρια κέντρα και παράκεντρα εξουσίας».

Οι επόμενες «μάχες»

Η πολιτική ανακωχή των δυο πλευρών έχει ημερομηνία λήξης... Οι αντιθέσεις και οι αντιδράσεις θα πάρουν «σάρκα και οστά» μέσα στα όργανα του κόμματος. Σήμερα το απόγευμα θα υπάρξει ένα στίγμα των προθέσεων των δυο πλευρών κατά τη διάρκεια της Πολιτικής Γραμματείας η οποία θα αποφασίσει πότε θα συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Η κορύφωση πάντως των διαδικασιών αναμένεται να λάβει χώρα όταν και εφόσον αποφασιστεί η διενέργεια Συνεδρίου. Εκεί θα ξεκαθαρίσουν πολλά πράγματα για το μέλλον του κόμματος και ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ξεδιαλύνει το πολιτικό του στίγμα το οποίο κλονίστηκε από τη διαπραγμάτευση.

Τσυτόχρονα, το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών παραμένει ανοικτό, αφού με αυτές τις συνθήκες είναι πολύ δύσκολο να προχωρήσει οποιοδήποτε κυβερνητικό έργο και οποιαδήποτε περεταίρω διαπραγμάτευση με τους δανειστές για εξομάλυνση των σκληρών μέτρων που ζητούν οι δανειστές.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved