ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητρόπουλος: Κύματα κοινωνικής επιδείνωσης από τον Σεπτέμβρη

Μητρόπουλος: Κύματα κοινωνικής επιδείνωσης από τον Σεπτέμβρη

Σε αντιπολιτευτική ή επικοινωνιακή γραμμή η νέα τοποθέτηση Μητρόπουλου για κύματα κοινωνικής επιδείνωσης από τον Σεπτέμβρη, λόγω της σκληρότητας των μέτρων που συμφωνήθηκαν.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, μιλώντας στο MEGA υποστήριξε, μάλιστα, ότι τέτοια αντικοινωνικά μέτρα ποτέ καμία κυβέρνηση τα τελευταία 100 χρόνια δεν κλήθηκε να εφαρμόσει, ενώ τόνισε ότι από την περήφανη διαπραγμάτευση, πήγαμε στη διαχείριση του αντικοινωνικότερου πακέτου που έχει προκύψει ποτέ.

Από εδώ και πέρα αυτό το οποίο πρέπει να μας απασχολεί είναι πώς με κοινωνικές και πολιτικές συναινέσεις θα διαχειριστούμε αυτό το σκληρό πακέτο ενώ ταυτόχρονα θα επαναδιαπραγματευόμαστε για να αμβλύνουμε, για να περιορίσουμε τις χειρότερες πτυχές αυτού του πακέτου, υπογράμμισε ο κ. Μητρόπουλος.

Σε ό,τι αφορά το ρήγμα μεταξύ του Πρωθυπουργού και της προέδρου της Βουλής είπε ότι η κ. Κωνσταντοπούλου είναι η πιο κορυφαία επιλογή του Πρωθυπουργού και επισήμανε πως αν υπάρχει κάποιο ζήτημα πρέπει να το λύσουν μεταξύ τους.

Εκτίμησε, ωστόσο, ότι από τις δηλώσεις της κ. Κωνσταντοπούλου και το non paper του Μαξίμου φαίνεται ότι δεν υπάρχει ρήξη ούτε στο τέλος έχει φτάσει η σχέση τους.

Εξέφρασε, πάντως, και ο ίδιος τη διαφωνία του με κάποιες αποφάσεις της προέδρου της Βουλής, λέγοντας: "Με πρωτοβουλίες της, με δηλώσεις της, με κινήσεις της, με αποφάσεις της αρκετοί διαφωνούμε και διαφωνήσαμε".

Σχετικές ειδήσεις