Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Μέρκελ – Ολάντ

Newsbomb

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τη καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ και το Γάλλο πρόεδρο Φρ. Ολάντ.

Την είδηση αποκάλυψε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, λίγο πριν το τέλος του γεύματος των πολιτικών αρχηγών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Γύρω στις 15:30 ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να του επιτρέψουν να αποχωρήσει, καθώς, όπως τους είπε, είχε προγραμματισμένη τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ατζέντα των συνομιλιών βρίσκονται οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα αλλά και οι οικονομικές προοπτικές μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων.

Πηγές του Μαξίμου αναφέρουν ότι ο Γάλλος Πρόεδρος συνεχάρη τον Αλέξη Τσίπρα για την συνεπή υλοποίηση των συμφωνηθέντων, σε ότι αφορά τα προαπαιτούμενα που περιλαμβάνονται στο γραπτό κείμενο της Συνόδου Κορυφής των χωρών μελών της Ευρωζώνης. Και οι δύο επιβεβαίωσαν την σημασία του να τηρηθούν αμοιβαία και κατά γράμμα οι δεσμεύσεις που περιλαμβάνονται στο εν λόγω γραπτό κείμενο.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved