ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαφαζάνης και Αλαβάνος ετοιμάζουν το «κόμμα του εθνικού νομίσματος»

Λαφαζάνης και Αλαβάνος ετοιμάζουν το «κόμμα του εθνικού νομίσματος»

Βαθαίνει το χάσμα στο ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των λεγόμενων «προεδρικών» και της Αριστερής Πλατφόρμας.

Έτοιμη να «αυτομολήσει» η Αριστερή Πλατφόρμα – Φουντώνουν οι φήμες για κόμμα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ

Η συνιστώσα που εκφράζεται μέσα από τις απόψεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη φέρεται να είναι έτοιμη να «αυτομολήσει» από την Κουμουνδούρου, ενώ φουντώνουν οι φήμες για δημιουργία νέου πολιτικού φορέα με κύριο χαρακτηριστικό την αντίθεση στα μνημόνια.

Όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής, παρότι οι «δραχμιστές» του ΣΥΡΙΖΑ δεν προχώρησαν στην τελική σύγκρουση κατά την τελευταία σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής, ο στόχος τους είναι πλέον διακηρυγμένος: συσπείρωση και δημιουργία ενός μετώπου στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο θα μιλά ανοιχτά για την έξοδο από την Ευρωζώνη και την υιοθέτηση εθνικού νομίσματος.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν ήδη ενεργοποιήσει διαύλους επικοινωνίας με τα λοιπά σχήματα που βρίσκονται αριστερότερα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τμήματα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το Σχέδιο Β του Αλ. Αλαβάνου. Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται έτοιμος για μια σύμπραξη, από τη στιγμή που το σχίσμα στην Κουμουνδούρου επισημοποιηθεί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κατ' ιδίαν συνομιλία του την προηγούμενη εβδομάδα ανέφερε μεταξύ άλλων: «Έχω μεγάλη εκτίμηση στον Παν. Λαφαζάνη για την εντιμότητά του και την πίστη του στις θέσεις που υποστηρίζαμε πάντα». Παράλληλα, αν και δηλώνει πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει διαδικασία προπαρασκευαστικών επαφών με στελέχη της Πλατφόρμας, εντούτοις δεν κρύβει ότι αυτό αποτελεί επιδίωξη.

«Είμαστε υπέρ της δημιουργίας ενός πλατιού λαϊκού μετώπου, αυτή ήταν πάγια θέση μας και παραμένει» υποστηρίζει, επισημαίνοντας ότι σε αυτό το μέτωπο θα πρέπει να συναντηθούν και άλλες δυνάμεις της Αριστεράς.

Σχετικές ειδήσεις