ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήλωση 32 βουλευτών κατά των επιθέσεων που δέχεται η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Δήλωση 32 βουλευτών κατά των επιθέσεων που δέχεται η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Κείμενο με το οποίο υπερασπίζονται την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου από δημοσιεύματα, δημοσιοποίησαν 32 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη δήλωσή τους αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για «σεξιστική, χυδαία και κανιβαλική επίθεση» και προσθέτουν «Αυτό που μας ανησυχεί είναι η σιωπή, η ανοχή ή –ακόμα χειρότερα– η αναπαραγωγή τέτοιων αθλιοτήτων. Ούτε η κυβέρνηση ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν καμία ανάγκη τέτοιους “φίλους”, οι “έπαινοι” των οποίων αποτελούν στίγμα».

«Κάποιοι και κάποιες από όσους υπογράφουμε αυτό το κείμενο είτε συμφωνούμε, είτε διαφωνούμε με τις απόψεις και τους χειρισμούς της Προέδρου της Βουλής, αυτό όμως είναι ζήτημα πολιτικού διαλόγου και αντιπαράθεσης» προσθέτουν.

«Φυσικά δεν ξεχνάμε ότι ανάλογες σεξιστικές και κανιβαλιστικές επιθέσεις έχουν δεχθεί και άλλα μέλη της κυβέρνησης ή της ΚΟ που δεν είναι τυχαίο που είναι γυναίκες, όπως πρόσφατα η Σία Αναγνωστοπούλου και η Τασία Χριστοδουλοπούλου» σημειώνουν επίσης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σαν αριστερό κόμμα και κυβέρνηση πρέπει να αντιταχθούμε, με τον πιο σαφή τρόπο, στον εξευτελισμό, τον σεξισμό και την ανθρωποφαγία που προσβάλλουν βάναυσα τις αξίες και τον πολιτισμό της Αριστεράς», προσθέτουν.

Σχετικές ειδήσεις