ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεχείλισε το «Ποτάμι» της οργής για Κωνσταντοπούλου: Έχει ήδη έτοιμη πρόταση μομφής!

Ξεχείλισε το «Ποτάμι» της οργής για Κωνσταντοπούλου: Έχει ήδη έτοιμη πρόταση μομφής!

Υπογραφές βουλευτών από όλα τα κόμματα για την πρόταση μομφής που έχει ήδη ετοιμάσει, κατά της Προέδρου της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, μαζεύει το Ποτάμι.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, η πρόταση αναμένεται να κατατεθεί τον Σεπτέμβριο, αν βέβαια δεν έχουν προκηρυχτεί πρόωρες εκλογές, ενώ όπως εκτιμούν στενοί συνεργάτες του Σταύρου Θεοδωράκη, θα στηριχθεί και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ!

Όπως, δε, σημειώνουν συνταγματολόγοι, η ψηφοφορία θα πρέπει να είναι μυστική.

«Ο προεδρικός βίος της κα Κωνσταντοπούλου βρίθει εκδηλώσεων αυταρχικής συμπεριφοράς, προσβλητικών σχολίων προς συναδέλφους βουλευτές και τραγελαφικών επεισοδίων με πρωταγωνίστρια την ίδια», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο σχέδιο για την πρόταση μομφής που είδε το φως της δημοσιότητας, βάσει του οποίου επίσης: «έχει μετατρέψει την εθνική αντιπροσωπεία, το διοικητικό προσωπικό και το κανάλι της Βουλής σε προσωπικό της τσιφλίκι για την εξυπηρέτηση προσωπικών στρατηγικών που σε καμία περίπτωση δεν έχουν την έγκριση της κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης και εν τέλει της ελληνικής κοινωνίας».

Αναλυτικά το σχέδιο του Ποταμιού για την πρόταση μομφής:

«Ο θεσμός του Πρόεδρου της Βουλής, του τρίτου τη τάξει πολιτειακού παράγοντα, είναι καίριος για τη λειτουργία του Κοινοβουλίου και κατ' επέκταση του δημοκρατικού πολιτεύματος. Ως εκ τούτου, το πρόσωπο που αξιώνεται αυτή τη θέση οφείλει να διαθέτει και να επιδεικνύει προσωπικά και πολιτικά χαρακτηριστικά που αντανακλούν την κοινοβουλευτική παράδοση της χώρας, τον σεβασμό στο Σύνταγμα και στις δημοκρατικές αξίες.

Δυστυχώς, η σημερινή Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντοπούλου, αν και εκλεγμένη με πρωτοφανή πλειοψηφία και με την θετική ψήφο των πλειόνων εκ των κομμάτων της αντιπολίτευσης, υπονομεύει σταθερά, εδώ και έξι μήνες, με την συμπεριφορά και τη δράση της τη λειτουργία της Βουλής των Ελλήνων.

Ο προεδρικός βίος της κ. Κωνσταντοπούλου βρίθει εκδηλώσεων αυταρχικής συμπεριφοράς, προσβλητικών σχολίων προς συναδέλφους βουλευτές και τραγελαφικών επεισοδίων με πρωταγωνίστρια την ίδια. Η κ. Κωνσταντοπούλου, αντί να διευθύνει τις συζητήσεις της Ολομέλειας, καταχράται τις εξουσίες που τις δίνει ο Κανονισμός της Βουλής και τοποθετείται από καθέδρας επί της ουσίας κάθε συζητούμενου νομοσχεδίου, εκφράζοντας τις προσωπικές της πολιτικές απόψεις.

Εσχάτως δε, η Πρόεδρος της Βουλής παρακωλύει το νομοθετικό έργο και αρνείται να προεδρεύσει στις πιο κρίσιμες εθνικά συνεδριάσεις της Ολομέλειας, επειδή η ίδια καταψηφίζει το περιεχόμενο των νομοσχεδίων.

Είναι η πρώτη Πρόεδρος της Βουλής στην κοινοβουλευτική ιστορία που δεν ασκεί πολιτειακά καθήκοντα αλλά πολιτικά. Παραβιάζει την ουσία του Συντάγματος, το οποίο ορίζει ότι την πολιτική της χώρας την καθορίζει η κυβέρνηση.

Είναι η μοναδική Πρόεδρος της Βουλής στην μεταπολιτευτική ιστορία που βρίσκεται σε προφανή αδυναμία να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του θεσμικού ρόλου της και να διευθύνει με σύνεση και πολιτική ουδετερότητα τις εργασίες του νομοθετικού οργάνου της χώρας.

Η κ. Κωνσταντοπούλου αντί να κρατά το μέτρο του κοινοβουλευτισμού, να προωθεί το κυβερνητικό έργο και να διαφυλάσσει τα δικαιώματα της αντιπολίτευσης επενδύει στην πόλωση και στην ένταση. Έχει μετατρέψει την εθνική αντιπροσωπεία, το διοικητικό προσωπικό και το κανάλι της Βουλής σε προσωπικό της τσιφλίκι για την εξυπηρέτηση προσωπικών στρατηγικών που σε καμία περίπτωση δεν έχουν την έγκριση της κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης και εν τέλει της ελληνικής κοινωνίας.

Ως βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου που αντιλαμβανόμαστε ως υπέρτατό χρέος την υπεράσπιση του εθνικού συμφέροντος, της τάξης αλλά και την διάσωση του κύρους της Βουλής και του θεσμού του Προέδρου της Βουλής.

Καταθέτουμε Πρόταση Μομφής κατά της Πρόεδρου της Βουλής σύμφωνα με το άρθρο 150 του ΚτΒ».