ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογικός αιφνιδιασμός στις 20 ή 27 Σεπτεμβρίου

Εκλογικός αιφνιδιασμός στις 20 ή 27 Σεπτεμβρίου

Ισχυρές πιέσεις προκειμένου να προχωρήσει σε εκλογές μέσα στο Σεπτέμβρη δέχεται τις τελευταίες –κυριολεκτικά- ώρες ο Αλέξης Τσίπρας από στενούς συνεργάτες του.

Ποιοι εισηγούνται στον Τσίπρα να παραιτηθεί και να οδηγήσει τη χώρα σε κάλπες - εξπρές

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν, ότι (όπως πρώτο το Newsbomb.gr αποκάλυψε) έχει οριστικά ακυρωθεί η πρόθεση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, κάτι που είχε διαρρεύσει από το Μαξίμου αμέσως μετά την ψηφοφορία για το τρίτο μνημόνιο και τις 43 διαρροές που υπήρξαν από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ενώ όμως πρόθεση του πρωθυπουργού ήταν η διεξαγωγή εκλογών στα τέλη του Οκτώβρη, ώστε να έχει ολοκληρωθεί και η πρώτη αξιολόγηση του τρίτου μνημονίου και να ξεκινήσει η συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους (κάτι που θα αξιοποιούσε πολιτικά και επικοινωνιακά στην προεκλογική καμπάνια), τις τελευταίες ώρες δέχεται εισηγήσεις και πιέσεις, να προκηρύξει πρόωρες εκλογές το Σεπτέμβρη.

Μάλιστα οι πληροφορίες μας αναφέρουν, ότι του έχουν προταθεί και ημερομηνίες διεξαγωγής τους και συγκεκριμένα η 20η ή η 27η Σεπτεμβρίου.

Αυτοί οι οποίοι του εισηγούνται την επίσπευση των εκλογών προβάλλουν τα επιχειρήματα ότι «πρέπει να κυβερνηθεί η χώρα, ούτως ή άλλως έχουν προεξοφληθεί οι εκλογές», επίσης ότι η επίσπευσή τους θα βρει απροετοίμαστη την Αριστερή Πλατφόρμα στην ίδρυση νέου κόμματος, κάτι που θεωρείται βέβαιο.

Κατά τις πληροφορίες μας, ο Αλ. Τσίπρας τις τελευταίες δυο μέρες έχει γίνει αποδέκτης αυτών των εισηγήσεων.

Δεν έχει ακόμα ανοίξει τα χαρτιά του, ωστόσο το κλίμα δείχνει να αλλάζει και να διαμορφώνεται υπέρ της επίσπευσης των εκλογών.

Σε μια τέτοια περίπτωση και προκειμένου να προκηρυχτούν πρόωρες εκλογές η κυβέρνηση θα παραιτηθεί και οι εκλογές θα διεξαχθούν με υπηρεσιακή κυβέρνηση, με πρωθυπουργό την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Βασιλική Θάνου.

Σχετικές ειδήσεις