ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές - Στα χέρια του Λαφαζάνη περνάει η διερευνητική εντολή

Εκλογές -  Στα χέρια του Λαφαζάνη περνάει η διερευνητική εντολή

Το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου πέρασε στις 13:00 το μεσημέρι της Δευτέρας (24/08/2015) ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας «Λαϊκή Ενότητα» προκειμένου να παραλάβει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, τη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Όπως και ο ίδιος ο κ. Λαφαζάνης έχει προαναγγείλει, η Λαϊκή Ενότητα θα κρατήσει τη διερευνητική εντολή για τρεις ημέρες, εξαντλώντας τα σχετικά χρονικά περιθώρια.

Μάλιστα, την πρόθεση του κ. Λαφαζάνη επιβεβαίωσε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της «Λαϊκής Ενότητας», Δημήτρης Στρατούλης.

«Το κόμμα θα κρατήσει την εντολή τρεις ημέρες για να κουβεντιάσουμε με πολιτικές δυνάμεις και να κάνουμε ανταλλαγή απόψεων για το ποια κυβέρνηση πρέπει να προκύψει για τη χώρα και κυρίως με κοινωνικούς φορείς που θα δούμε, ώστε να είναι πιο ενήμερος ο λαός και για το τρίτο μνημόνιο και για το αν υπάρχουν άλλες προτάσεις» επεσήμανε συγκεκριμένα, ο κ. Στρατούλης.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή, στη Βουλή, επισφραγίστηκε η εκλογική συνεργασία της Λαϊκής Ενότητας με το Σχέδιο Β του Αλέκου Αλαβάνου, ενώ το νέο κόμμα έχει ήδη στενή συνεργασία με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Βουλή.

Παράλληλα, στόχος είναι να συμμετάσχει στη νέα παράταξη και ο Μανώλης Γλέζος ή να εκφράσει δημόσια την υποστήριξή του σε αυτή.

Εάν κι αυτή η εντολή που θα λάβει στα χέρια του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, αυτή δεν καρποφορήσει, την Πέμπτη αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ή τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους αρχηγούς των κομμάτων.

Αν και πάλι δεν καταστεί δυνατό να σχηματιστεί κυβέρνηση, τότε την Παρασκευή αναμένεται να ορκιστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση με πρωθυπουργό την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου.

Με βάση αυτό το χρονοδιάγραμμα, οι εκλογές θα γίνουν, εκτός απροόπτου, στις 20 Σεπτεμβρίου.

«Η ημερομηνία των εκλογών, όπως φαίνεται μέχρι τώρα, είναι εφικτή να είναι η 20η Σεπτεμβρίου», δήλωσε χθες βράδυ στην ΕΡΤ1 η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Σχετικές ειδήσεις