ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόωρες εκλογές: Σκουρλέτης - Η αυτοδυναμία είναι εφικτή

Πρόωρες εκλογές: Σκουρλέτης - Η αυτοδυναμία είναι εφικτή

Αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα εμφανίζεται ο ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και προτείνει να μην αποκλειστούν από τα ψηφοδέλτια όσοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφιζαν «παρών».

«Η εκτίμησή μου, κατ' αρχήν, είναι ότι η αυτοδυναμία είναι εφικτή» δήλωσε ο Π. Σκουρλέτης, στον ραδιοσταθμό Βήμα FM.

«Συμφωνώ εντελώς με την προσέγγιση για "άνοιγμα" των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία» απάντησε ο κ. Σκουρλέτης, ερωτηθείς σχετικά και πρόσθεσε: «Αυτή η διευρυμένη απήχηση που θεωρώ εγώ ότι υπάρχει, απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να βρει την αντανάκλασή της και στη σύνθεση της κυβέρνησης και στους υποψηφίους».

Για το θέμα των ορυχείων στις Σκουριές, ο υπουργός σημείωσε: «Κάνουν μεγάλο λάθος όσοι προσπαθούν να ερμηνεύσουν την απόφαση του υπουργείου σε σχέση με τις Σκουριές, με όρους προεκλογικούς. Θα έπρεπε να έχει γίνει μήνες πριν. Η El Dorado, η Ελληνικός Χρυσός, είχε τρία χρόνια μπροστά της από τότε που ξεκίνησαν οι εργασίες για να παρουσιάσει έναν σύγχρονο, ασφαλή τρόπο μεταλλουργίας. Δεν το έκανε, ήταν συμβατική της υποχρέωση, της δόθηκε σήμα ότι πρέπει να το κάνει, το αγνόησε. Επικαλείται κάτι εργαστηριακές, εν πάση περιπτώσει, έρευνες στη Φινλανδία, αλλά η σύμβαση λέει άλλα πράγματα. Ή θα κινηθούμε με βάση τη νομιμότητα, η οποία εξασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον και το περιβάλλον ή τελικά θα αποδεχτούμε ότι κάποιοι στην Ελλάδα μπορούν να επενδύουν όπως θέλουν και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Και ειλικρινά, δεν αντιλαμβάνομαι και τη στάση των εργαζομένων, οι οποίοι αποδέχονται τον εκβιασμό της εταιρείας που τους έχει βάλει σε διαθεσιμότητα, όταν μπορούν να προσφύγουν στην Επιθεώρηση Εργασίας, διότι η διαθεσιμότητα είναι παράνομη, αφού δεν έχουν σταματήσει συνολικά οι εργασίες. Θεωρώ ότι η συνδικαλιστική ηγεσία των εργαζομένων- κι έχουν μάθει ότι η πλειοψηφία των εργαζομένων βλέπει με διαφορετικό τρόπο τα πράγματα- θα πρέπει να κινηθεί στην κατεύθυνση της υπεράσπισης των συμφερόντων τους».

Σχετικές ειδήσεις