ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές: Τσίπρας - Στόχος μας η καθαρή εντολή τετραετίας

Εκλογές: Τσίπρας - Στόχος μας η καθαρή εντολή τετραετίας

Μήνυμα καθαρής νίκης στις προσεχείς εκλογές έστειλε ο πρωθυπουργός κατά τη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν θα συνεργαστεί με τις δυνάμεις του παλιού πολιτικού συστήματος και διεμήνυσε πως η εκλογική μάχη δεν πρέπει να μετατραπεί σε εμφύλιο της Αριστεράς

Ο πρωθυπουργός «απέκλεισε το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τις συστημικές δυνάμεις του παλιού πολιτικού συστήματος», ενώ διεμήνυσε πως η εκλογική μάχη δεν πρέπει να μετατραπεί σε εμφύλιο της Αριστεράς.

Παράλληλα πρότεινε τη συγκρότηση πανελλαδικού σώματος που θα αποφασίσει το εκλογικό πρόγραμμα.
Σύμφωνα με πηγές του κόμματος στην εισήγησή του στο διευρυμένο όργανο της ΠΓ, ο Α. Τσίπρας σκιαγράφησε τις πρώτες κατευθυντήριες γραμμές της προεκλογικής δουλειάς για τον ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε την αναγκαιότητα οργανωτικής ανασύνταξης του κόμματος και εξωστρεφούς δράσης, συνάντησής μας με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτό το πλαίσιο, πρότεινε τη συγκρότηση ενός πανελλαδικού σώματος, αποτελούμενο από τα μέλη της ΚΕ, των μελών νομαρχιακών επιτροπών και βουλευτών, όπου και θα αποφασιστεί το εκλογικό πρόγραμμα.

«Στόχος μας να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου, για την υλοποίηση ενός προγράμματος προοδευτικών αλλαγών, για τον σταδιακό απεγκλωβισμό της χώρας από την επιτροπεία και τα μνημόνια», είπε ο πρωθυπουργός.

Τέλος, διευκρίνισε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες εκλογές είναι ο ελληνικός λαός να κρίνει αν σωστά παλέψαμε στη σκληρή διαπραγμάτευση τους τελευταίους μήνες. Αν σωστά στο τέλος επιλέξαμε να μην οδηγήσουμε τη χώρα σε μια μαζική οικονομική καταστροφή. Αν υπάρχει κάποιος άλλος που θα μπορούσε στις δεδομένες συνθήκες και συσχετισμούς να φέρει μια καλύτερη συμφωνία. Και εν τέλει ποιος μπορεί να καταφέρει το καλύτερο δυνατό για τη χώρα αποτέλεσμα στη διαπραγμάτευση για το χρέος στο τέλος του έτους.

Σε αυτό το πλαίσιο επανέλαβε ότι στόχος εκλογικός είναι η καθαρή εντολή τετραετίας.