ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015:«Θύελλα» στη ΝΔ για τη σύμπλευση Μεϊμαράκη με Λαφαζάνη, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι!

Εκλογές 2015:«Θύελλα» στη ΝΔ για τη σύμπλευση Μεϊμαράκη με Λαφαζάνη, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι!

Θύελλα κατά του Β. Μεϊμαράκη έχει προκαλέσει στο εσωτερικό της ΝΔ η ακατανόητη σύμπλευσή του με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης (Ποτάμι, Λαφαζάνη, ΠΑΣΟΚ) στο έξω από κάθε πραγματικότητα αίτημα για σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών μετά το πέρας των διερευνητικών εντολών, αν και κάτι τέτοιο είναι εκ των πραγμάτων αδύνατο μετά την άρνηση συμμετοχής των Αλ. Τσίπρα, Δημ. Κουτσούμπα και Π. Καμμένου.

Καραμανλικοί, Ντόρα και άλλοι τον κατηγορούν για την επίθεση κατά Παυλόπουλου!

Κάτι δηλαδή που επί της ουσίας επισημαίνει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος, τόσο με την απαντητική του επιστολή στη Φώφη Γεννηματά, όσο και στις τηλεφωνικές επικοινωνίες που έχει με τους πολιτικούς αρχηγούς, καθώς και όλοι σχεδόν οι έγκριτοι συνταγματολόγοι, σε δημόσιες παρεμβάσεις τους.

Αλλά αν το αίτημα είναι αστήρικτο και ακατανόητο και ερμηνεύεται αποκλειστικά απ’ το έλλειμμα στρατηγικής των πολιτικών αρχηγών της αντιπολίτευσης, απ’ την άλλη η προβολή του μόνο ως εξ αντικειμένου επίθεση στον Πρόεδρο λειτουργεί, κάτι εντελώς προσβλητικό και αντιθεσμικό.

Αυτό ακριβώς επισημαίνουν πάρα πολλά στελέχη της Ν.Δ., τα οποία είναι οργισμένα με τη στάση αυτή του Β. Μεϊμαράκη και το υπογραμμίζουν σε μεταξύ τους συζητήσεις.

Μεταξύ αυτών όλα τα καραμανλικά στελέχη, η Ντόρα Μπακογιάννη και πάρα πολλοί άλλοι.

Μάλιστα η στάση αυτή του μεταβατικού αρχηγού της Ν.Δ. χαρακτηρίζεται από όλα αυτά τα στελέχη ακόμα και φαιδρή, εκτός από επικίνδυνη, στο βαθμό που επικαλέστηκε… απόψεις «συνταγματολόγων του κόμματός μου», όπως είπε μετά τη συνάντηση με τον… σύντροφο Λαφαζάνη (αυτόν που έως πρόσφατα κατηγορούσε σαν εκφραστή της δραχμής!), που είναι μόνο στη φαντασία του!
Και είμαστε μόνο στην αρχή της προεκλογικής εκστρατείας, επισημαίνουν έμπειρα κομματικά στελέχη…

Σχετικές ειδήσεις