ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βάσεις 2015: Μέτρα για την ενίσχυση των φοιτητών ζητά το ΚΚΕ

Βάσεις 2015: Μέτρα για την ενίσχυση των φοιτητών ζητά το ΚΚΕ

Τα θερμά του συγχαρητήρια έδωσε στις νέες και τους νέους, που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε πανεπιστήμια και ΑΤΕΙ, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Θέλουμε να δώσουμε θερμά συγχαρητήρια. Καλή δύναμη στους γονείς τους, που έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη και απ' ό,τι φαίνεται θα συνεχίσουν να πληρώνουν για το αυτονόητο δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν παιδεία» δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Πρόσθεσε ότι «για τους δεκάδες χιλιάδες των νέων, που πέρασαν σε σχολή εκτός του τόπου κατοικίας τους, πρέπει άμεσα να προβλεφθούν υποδομές δωρεάν στέγασης, σίτισης, να έχουν όλοι δωρεάν δικαίωμα μετακίνησης».

Το ΚΚΕ απευθύνει ξεχωριστό κάλεσμα στις νέες και τους νέους, που δεν κατάφεραν να εισαχθούν σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ ή οδηγήθηκαν σε διαφορετικούς δρόμους, το καλώντας τους να μην παραιτηθούν από το δικαίωμα στη δουλειά και τη ζωή.

«Είναι επείγουσα ανάγκη να παρθούν μέτρα στήριξης για αυτούς τους νέους, για επαγγελματικές σχολές δημόσιες και δωρεάν, καταβολή επιδόματος ανεργίας από την πρώτη μέρα αναζήτησης δουλειάς, για πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη» επισημαίνει στην δήλωσή του ο κ. Κουτσούμπας.

Με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων, το ΚΚΕ επαναφέρει την πρότασή του για τη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων. Να έχουν οι μαθητές το δικαίωμα επανάληψης της διαδικασίας, όσες φορές επιθυμούν, καθώς και τη δυνατότητα κατοχύρωσης βαθμολογίας.

Προτείνει επίσης, άμεσα να δημιουργηθούν δομές πρόσθετης διδακτικής στήριξης για τους μαθητές του Λυκείου, καθώς και για τους απόφοιτους που επιθυμούν να ξαναδώσουν.

«Κοινή προοπτική για όλους τους νέους είναι να ενώσουν την πάλη τους με το λαό, για ν' αλλάξει η κατάσταση στην Παιδεία και την κοινωνία, να καταργηθούν παλιά και νέα μνημόνια» αναφέρει στην δήλωσή του ο κ. Κουτσούμπας.

Κάνοντας λόγο για σπουδές πραγματικά δωρεάν και αναβαθμισμένες με το πτυχίο μοναδική προϋπόθεση για το επάγγελμα, επισημαίνει ότι «Υπάρχει λύση για να ικανοποιηθεί η ανάγκη για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, να εξαλειφθεί η ανεργία, το άγχος και η ανασφάλεια και να μην οδηγείται κανένας νέος στην μετανάστευση.
Και η λύση αυτή είναι στα χέρια του λαού και της νεολαίας. Είναι ο δρόμος της πάλης και της αξιοπρέπειας, για να γίνει ο λαός πραγματικά κυρίαρχος, ιδιοκτήτης του πλούτου, ανατρέποντας την εξουσία του κεφαλαίου, αποδεσμεύοντας τη χώρα απ' την ΕΕ και τη μέγγενη του χρέους».

Σχετικές ειδήσεις