ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015: ΝΔ – Μέγιστη συσπείρωση επιδιώκει ο Μεϊμαράκης

Εκλογές 2015: ΝΔ – Μέγιστη συσπείρωση επιδιώκει ο Μεϊμαράκης

Ο κεντρικός πρωταγωνιστής της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ θα είναι ο Ευ. Μεϊμαράκης ο οποίος θα επιχειρήσει να συσπειρώσει ξανά τους ψηφοφόρους της κεντροδεξιάς

Παίρνει πάνω του την προεκλογική μάχη ο πρόεδρος της ΝΔ – Μήνυμα για πανστρατιά στη σημερινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας

Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει λάβει το πράσινο φως από την κοινοβουλευτική ομάδα να χειριστεί εξ ολοκλήρου τον προεκλογικό αγώνα μιας και ο ίδιος δεν έχει να χάσει τίποτα και μόνο κερδισμένος μπορεί να βγει από την εκλογική μάχη.

Για πρώτη φορά εδώ και μήνες, γαλάζια στελέχη στις κατ' ιδίαν συζητήσεις τους εμφανίζονται να πιστεύουν στην πρωτιά της ΝΔ ενώ στο επιτελείο του κ. Μεϊμαράκη έχοντας ήδη ενημερωθεί για τα πρώτα στοιχεία από τις μετρήσεις που «τρέχουν» πιστεύουν ότι η εικόνα παραπέμπει σε αναμέτρηση «ντέρμπι» που θα κριθεί όχι μόνο στο δίλημμα «ποιος Πρωθυπουργός» αλλά και στην κινητοποίηση όλων των παραδοσιακών ψηφοφόρων της παράταξης που στις προηγούμενες εκλογές προτίμησαν να μην πάνε στις κάλπες.

Ο ίδιος ο κ. Μεϊμαράκης εμφανίζεται πεπεισμένος ότι η ΝΔ έχει δυνατότητες να κερδίσει τις εκλογές, αρκεί να γίνουν στοχευμένες κινήσεις κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Στη Συγγρού έχει σημάνει σάλπισμα αντεπίθεσης και επικρατεί κινητικότητα, με όλο και περισσότερα στελέχη να αρχίζουν να πιστεύουν σε εκλογική νίκη.

Η αλήθεια είναι πως για να μπορέσει να ανακάμψει η ΝΔ χρειάζεται πολλή δουλειά. Για το λόγο αυτό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναμένεται να κινηθεί ως τις εκλογές σε δύο πεδία που, όπως διεφάνη ως τώρα, γνωρίζει καλά και πάντως αποδεικνύονται αποτελεσματικά. Το ένα είναι η επαφή κυρίως με την κομματική βάση της ΝΔ αλλά και ευρύτερα της κεντροδεξιάς, ενώ επενδύει εσχάτως και στο «πέρασμά» του σε τμήμα των κεντρώων ψηφοφόρων.

Μεγάλο στοίχημα ωστόσο αποτελούν οι αναποφάσιστοι αλλά και οι ψηφοφόροι που στράφηκαν τα προηγούμενα χρόνια προς τη Χρυσή Αυγή.

Στη δημοφιλία υπάρχει πολύ μεγάλη βελτίωση των δεικτών του κ. Μεϊμαράκη που έχει μειώσει πάρα πολύ τη διαφορά με τον Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στην καταλληλότητα για πρωθυπουργία και βέβαια στην παράσταση νίκης, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ υπερέχει σημαντικά.

Η επαφή του κ. Μεϊμαράκη από εδώ και πέρα θα λάβει τη μορφή των ανοικτών προεκλογικών συγκεντρώσεων σε βασικές επαρχιακές πόλεις και φυσικά στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα. Η αρχή θα γίνει την Παρασκευή, όπου ο κ. Μεϊμαράκης το πρωί θα περιοδεύσει στην Βοιωτία, το απόγευμα στην Εύβοια και το βράδυ θα μιλήσει στην Χαλκίδα, σε μια συγκέντρωση που θα έχει άρωμα από παλαιές ομιλίες, με συνθήματα, παλμό και σημαίες.

Ο κ. Μεϊμαράκης είναι διατεθειμένος να συγκρουστεί μετωπικά το επόμενο διάστημα με τον Αλ. Τσίπρα ζητώντας μάλιστα και ντιμπέιτ, καθώς όπως τονίζουν στη ΝΔ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πολύ δυνατός επικοινωνιακά και μπορεί να κερδίσει μια τηλεοπτική μάχη με τον Αλ. Τσίπρα.

Μήνυμα για πανστρατιά

Το σύνθημα για πανστρατιά όλων των στελεχών της ΝΔ εντός και εκτός βουλής για επικράτηση στις εκλογές «έστω και με μια ψήφο» δίνει σήμερα από το βήμα της κοινοβουλευτικής ομάδας ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Η ομιλία του κ. Μεϊμαράκη θα είναι εστιασμένη στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα στον οποίο θα απαντήσει για τα όσα είπε στη χθεσινή τηλεοπτική του συνέντευξη στον Alpha ειδικά στο κομμάτι των συνεργασιών την επομένη των εκλογών.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ ο οποίος μιλώντας χθες σε στελέχη στη Ρηγίλλης εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη νίκη στις επερχόμενες εκλογές θα εγκαινιάσει την προεκλογική εκστρατεία του κόμματός του ζητώντας την ενεργοποίηση όλων των βουλευτών αλλά και των στελεχών του κομματικού μηχανισμού προκειμένου να μη χαθεί ούτε μια ψήφος για τη ΝΔ.

Ο κ. Μεϊμαράκης ζητά από τα στελέχη του να βγουν μπροστά στην πρώτη γραμμή και να υπερασπιστούν τη στάση της ΝΔ στη βουλή με το επιχείρημα ότι ήταν το δικό τους κόμμα που κράτησε τη χώρα στο ευρώ και όχι η ανεμική κοινοβουλευτική δύναμη των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ενώ ο ίδιος θα αναλάβει την αντιπαράθεση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σχετικές ειδήσεις