ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Αν ο ΠτΔ δεν συγκαλέσει συμβούλιο αρχηγών κάνει το χατίρι του Τσίπρα

Μητσοτάκης: Αν ο ΠτΔ δεν συγκαλέσει συμβούλιο αρχηγών κάνει το χατίρι του Τσίπρα

Στην ανάγκη σύγκλησης του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών μετά την παράδοση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την τρίτης και τελευταίας διερευνητικής εντολής επέμεινε ο βουλευτής της ΝΔ.

«Ο κ. Τσίπρας, αν μπορούσε να κάνει εκλογές Δεκαπενταύγουστο, θα τις είχε κάνει. Θέλει να αποφύγει όπως ο διάολος το λιβάνι να συζητήσει παρουσία των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών, γιατί δεν ενδιαφέρεται να επιχειρήσει να σχηματίσει κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή. Άρα, θα πρέπει με κάποιο τρόπο να δικαιολογήσει την απόφασή του να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές και νομίζω ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει μια υποχρέωση να μην παίξει το παιχνίδι του κ. Τσίπρα» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει ευθύνη να συγκαλέσει τη σύσκεψη πολιτικών αρχηγών κι αν ο κ. Τσίπρας δεν θέλει να έρθει, ας μην έρθει.

«Η τήρηση του Συντάγματος αποτελεί την πρώτη και την ύψιστη υποχρέωση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να εμφανίζεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ότι κάνει το χατίρι του κ. Τσίπρα. Μπορεί να έχει την άποψη αυτή, είναι ο μόνος εξ’ όσων γνωρίζω, από τους συνταγματολόγους, ο οποίος έχει αυτή την άποψη».

Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει βάσιμες πιθανότητες να είναι πρώτο κόμμα σε αυτές τις εκλογές, ενώ είπε ότι θα πρέπει να απευθύνει μια πρόσκληση σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις του ευρωπαϊκού τόξου, στις οποίες ενέταξε και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικές ειδήσεις