ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπακογιάννη: Εγκληματικό το δίλημμα του Τσίπρα «ή εγώ ή κανείς»

Μπακογιάννη: Εγκληματικό το δίλημμα του Τσίπρα «ή εγώ ή κανείς»

Αιχμηρή κριτική στον πρωθυπουργό άσκησε η βουλευτής της ΝΔ ενώ μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για τον Ευ. Μεϊμαράκη.

Η κ. Μπακογιάννη μιλώντας στο Mega χαρακτήρισε έγκλημα το δίλημμα που έθεσε ο πρωθυπουργός σχετικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες, σύμφωνα με το οποίο ο ίδιος δεν θα δεχτεί να συνεργαστεί με άλλα κόμματα του παλιού πολιτικού συστήματος.

Τι σημαίνει αυτό; «Σημαίνει το "εγώ ή κανείς;", "εγώ ή νέες εκλογές"; Είναι αυτό το νέο ήθος, η νέα αντίληψη;».

Η ίδια σημείωσε ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη έλλειψη ευθύνης ενός πρωθυπουργού από αυτή τη θέση, συμπληρώνοντας πως όταν ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε μπροστά σε δυσκολίες και η Ελλάδα πήγαινε σε άτακτη χρεοκοπία «η αξιωματική αντιπολίτευση, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι υβριζόμενα μέχρι πρότινος κρατήσαν την Ελλάδα στην Ευρώπη και πήραν και την ευθύνη της ψήφου τους».

Η βουλευτής της ΝΔ ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας δυσκολεύτηκε στη διάρκεια της συνέντευξής του στον Alpha την Τετάρτη να εξηγήσει γιατί θέλει τις εκλογές, αλλά κατέληξε ότι έχει εσωκομματικό πρόβλημα.

Η Ντόρα Μπακογιάννη εξέφρασε την εκτίμηση ότι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 36% «όταν υποσχέθηκε στους πάντες τα πάντα, σήμερα έχει υπογράψει μνημόνιο, δεν έχει συνομιλητή, δεν ξέρει σε ποιον απευθύνεται. Και τη σοβαρότητα και αξιοπιστία που πληρώσαμε εμείς, σήμερα έχουμε το πλεονέκτημα να μπορούμε να την επικαλεστούμε».

Επισήμανε ότι η ΝΔ θα προσπαθήσει να συνεργαστεί με όλους και εξέφρασε την προσωπική της άποψη ότι «αν θα μπορούσαμε να είχαμε ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση είναι το καλύτερο δυνατό».

Για τον Β. Μεϊμαράκη επισήμανε ότι έχει συσπειρώσει τους πάντες στη ΝΔ, ότι είναι ένας «εξαιρετικός πρόεδρος», «κιμπάρης και ντόμπρος», καθώς και ότι «δεν προκαλεί αρνητικά αντανακλαστικά». Αναγνώρισε, πάντως, ότι «υπάρχει μια κριτική, ότι καμία φορά λέει καμιά κουβέντα παραπάνω και είναι λίγο λαϊκός», ωστόσο παρατήρησε: «Αυτός είναι ο Βαγγέλης.

Σχετικές ειδήσεις