ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015: Ετοιμάζει κόμμα ο Βαρουφάκης

Εκλογές 2015: Ετοιμάζει κόμμα ο Βαρουφάκης

Σχεδόν οκτώ μήνες μετά την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, το κόμμα μοιάζει να κατακερματίζεται

Προανήγγειλε τη δημιουργία ευρωπαϊκού δικτύου και χαρακτήρισε εμμέσως ανόητο τον Αλ. Τσίπρα

Μετά τη δημιουργία κόμματος από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και την έντονη φημολογία ότι και η Ζωή Κωνσταντοπούλου θα ανακοίνωση τον δικό της πολιτικό φορέα τις επόμενες ημέρες, ο Γιάνης Βαρουφάκης με δηλώσεις του στο αυστραλιανό δίκτυο ABC προαναγγέλλει την ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης άφησε αιχμές κατά του πρωθυπουργό υποστηρίζοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ηγέτης του, Αλέξης Τσίπρας άλλαξαν τελείως ρότα για να υιοθετήσουν μια πολιτική χωρίς λογική».

Ο τέως υπουργός Οικονομικών μάλιστα, χαρακτήρισε εμμέσως «ανόητο» τον Αλ. Τσίπρα. «Ο Αλέξης Τσίπρας μοιάζει με τον Σίσυφο που σπρώχνει την πέτρα στην κορυφή του λόφου».

Και αμέσως μετά συμπλήρωσε με νόημα πως ο ίδιος ως παιδί θεωρούσε ανόητο τον Σίσυφο γιατί, όπως είπε, «εγώ απλά θα σταματούσα να σπρώχνω την πέτρα».

Προχώρησε βέβαια και στην αναγκαία πρόσθεση πως «δεν πιστεύω ότι έπρεπε να υπογράψουμε τη συμφωνία γιατί σε μερικούς μήνες το καράβι θα πέσει στα βράχια πάλι».

Στην ίδια συνέντευξή τόνισε πως δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές αποκαλύπτοντας πως στήνει ευρωπαϊκό κόμμα.

«Αντί να εμπλακώ σε μια προεκλογική καμπάνια που είναι λυπηρή και άκαρπη, θα παραμείνω πολιτικά ενεργός και ίσως περισσότερο από ό,τι τώρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο προσπαθώντας να στήσω ένα ευρωπαϊκό δίκτυο».

Ο Βαρουφάκης επανέλαβε τη συμπάθεια του προς τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, αποκλείοντας όμως συνεργασία λόγω δομικών διαφορών.

Σχετικές ειδήσεις