ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τo Νewsbomb.gr στη ΔΕΘ: Ο Τσίπρας, η κόκκινη γραβάτα, ο Μπερμπάτοφ και οι αποδοκιμασίες! (pics+vids)

Τo Νewsbomb.gr στη ΔΕΘ: Ο Τσίπρας, η κόκκινη γραβάτα, ο Μπερμπάτοφ και οι αποδοκιμασίες! (pics+vids)

Την ευκαιρία να «θαυμάσουν» τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για πρώτη φορά με... γραβάτα - και μάλιστα κόκκινη - είχαν όσοι βρέθηκαν σήμερα, Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου, στην 80ή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Αποστολή: Θωμάς Μόσχος - Διονυσία Προκόπη

Μετά τη συνάντηση που είχε ο τέως πρωθυπουργός και κομματικά στελέχη με το ΔΣ της Έκθεσης στο κτήριο της κεντρικής διοίκησης, ο κ. Τσίπρας ξεναγήθηκε στον εκθεσιακό χώρο.

Ο περίπατος κάτω από τον καυτό ήλιο, καθώς το θερμόμετρο έδειχνε 37 βαθμούς Κελσίου, είχε από ευτράπελα και ατυχήματα, μέχρι φανέλες του Μπερμπάτοφ, γραβάτες και αδιάβροχα για τις «μπόρες που έρχονται».

nero4

Πρώτος σταθμός του κ. Αλέξη Τσίπρα στην έκθεση ήταν το περίπτερο του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

"Young boy, έλα να μας επισκεφθείς ένα λεπτό!", ήταν η πρωτότυπη πρόσκληση από τους υπεύθυνους του περιπτέρου.

«Κύριε πρόεδρε, εδώ κάνουμε μία προσπάθεια για την ελληνορωσική φιλία, κάνουμε μία μεγάλη προσπάθεια επανεκκίνησης των ελληνορωσικών σχέσεων. Πρέπει αυτή να συνεχιστεί», ήταν η παραίνεση που έλαβε ο κ. Αλέξης Τσίπρας, στην οποία απάντησε υπενθυμίζοντας ότι το 2016 είναι έτος ελληνορωσικής φιλίας, ενώ σημείωσε ότι υπάρχουν πολύ σημαντικές δυνατότητες για συνεργασία σε πολλούς τομείς.

Αποχωρώντας από το περίπτερο, ο κ. Αλέξης Τσίπρας έδωσε και την υπόσχεση, ότι θα είναι «πιο κοντά από πολλούς άλλους στην Εκκλησία». Προηγουμένως, ο κ. Θεόφιλος Ιωαννίδης, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ελληνορωσικών Σχέσεων, είχε ζητήσει από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: «Είναι και η Εκκλησία που μας συνδέει και θέλω να είστε και εσείς κοντά στην Εκκλησία».

Στη συνέχεια, ο κ. πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε το περίπτερο του Αερίου Θεσσαλονίκης και της ΕΥΑΘ, όπου πήρε δώρο ένα αδιάβροχο, για να τον προστατεύει «στις μπόρες που έρχονται», όπως του επισήμαναν οι υπεύθυνοι.

Το «μενού» στη συνέχεια περιελάμβανε δεκάδες selfies. Ο κ. Αλέξης Τσίπρας δεν χάλασε χατίρι στους εργαζόμενους στο περίπτερο του υπουργείου Εργασίας, οι οποίοι του ζήτησαν να φωτογραφηθούν μαζί του.

selfie

Στο περίπτερο του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, είδαμε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για πρωτη φορά με γράβατα. Μέσω της τεχνολογίας, οι υπεύθυνοι του περιπτέρου κατάφεραν να κάνουν τον κ. Τσίπρα να «φορέσει» μία κατακόκκινη γραβάτα, προκαλώντας γέλια σε όλους τους παρευρισκόμενους.

gravata5

Η μεγαλύτερη έκπληξη της βόλτας του κ. Αλέξη Τσίπρα στους χώρους της ΔΕΘ ήρθε στο περίπτερο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αφού συνομίλησε με τους αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος και εξήρε το έργο τους, έγραψε ένα σύντομο μήνυμα στο βιβλίο ευχών.

pirosvestiki6

Βγαίνοντας από το περίπτερο, ήρθε και ο... Μπερμπάτοφ. Φίλοι του ΠΑΟΚ έδωσαν στον Αλέξη Τσίπρα μία φανέλα του νεοαποκτηθέντος αστεριού της ομάδας, Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να ποζάρει απορημένος, κρατώντας τη φανέλα στα χέρια του.

tsipras fanela3

Λόγω του συνωστισμού που επικρατούσε σε κάθε βήμα του κ. Αλέξη Τσίπρα, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Όλγα Γεροβασίλη, είχε ένα μικρό ατύχημα.

Ένας ελαφρύς τραυματισμός στο πόδι, την ανάγκασε να εγκαταλείψει την περιοδεία του κ. Αλέξη Τσίπρα στην έκθεση λίγο πριν ολοκληρωθεί.

gerovasili mesa

Άλλοι συνάδελφοί της, πάντως, είχαν προτιμήσει να μείνουν πιο πίσω, για να αποφύγουν το «χαμό».

Χαρακτηριστικά, ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε σε συνομιλητές του, όταν τον ρώτησαν γιατί δεν βρίσκεται δίπλα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: «Βαριέμαι να κάνω μπάσκετ και μπλοκ άουτ» και προτίμησε να ακολουθεί από... απόσταση ασφαλείας την ξενάγηση.

Ο κ. Αλέξης Τσίπρας έφυγε από τη ΔΕΘ κρατώντας, μεταξύ άλλων, ρόδια, που του έδωσαν εκπρόσωποι της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης, καθώς και ένα βιβλίο για τους απόδημους Έλληνες, από το αντίστοιχο περίπτερο της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού.

rodia mesa2

Η μόνη στιγμή, πάντως, κατά την οποία διακόπηκε το ευδιάθετο κλίμα της περιήγησης Τσίπρα στη ΔΕΘ, ήταν όταν δύο σύζυγοι μεταλλωρύχων της "Ελληνικός Χρυσός" του επιτέθηκαν φραστικά για την αναστολή των εργασιών στα μεταλλεία, στη Χαλκιδική.

«Οι άνδρες μας είναι στις στοές, να φύγετε κ. Τσίπρα», φώναζαν.

Σχετικές ειδήσεις